Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:07:46

Де у Чернігові нараховують зарплату менше мінімальної. Офіційно

11.10.2018   09:42

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко неодноразово звертав увагу на те, що бізнес має платити «білі» зарплати, сплачуючи відрахування до відповідних бюджетів та фондів.

На ранковій нараді 9 жовтня він доручив оприлюднити дані щодо офіційних зарплат на підприємствах міста з тим, щоб громадськості було зрозуміло: хто працює прозоро і чесно, а хто декларує мінімальні зарплати, очевидно, сплачуючи зарплату «у конверті».

- Безумовно треба перевірити достовірність усіх даних і надалі системно оприлюднювати питання щодо заробітних плат на підприємствах, які платять менше 50% від мінімальної, наприклад, на рівні 1200 грн на руки. Потрібно розібратися, що це за підприємства, як вони нараховують таку зарплату, - зазначив міський голова. - Кінцева наша задача – щоби усі знали своїх «героїв» і, можливо, в такий спосіб або частково власникам таких підприємств елементарно стало соромно: або вони дійсно платять людям копійки, або приховують реальний розмір зарплат.

Як приклад, міський голова навів галузь пасажирських перевезень. Адже відомо, що водії маршрутних таксі отримують по 10-12 тис. грн. Але у документах автоперевізників вказується мінімальна зарплатня. І це продовжується роками.

На виконання доручення міського голови управління фінансів міської ради підготувало перелік суб’єктів господарювання – юридичних осіб та фізичних осіб, які згідно з інформацією Головного управління ДФС у Чернігівській області нараховували доходи у вигляді заробітної плати менше законодавчо встановленого рівня відповідно до розрахункових даних зі звітності за ІІ квартал 2018 року.

Додатково наданий перелік юридичних осіб, які нараховували доходи у вигляді заробітної плати менше законодавчо встановленого рівня відповідно до розрахункових даних зі звітності за ІІ квартал 2018 року, але, у той же час, отримували з державного бюджету відшкодування податку на додану вартість на поточний рахунок платника.

Відповідно до статті 95 Кодексу законів про працю України та статті 3 Закону України «Про оплату праці» мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт).

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб. Забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників.

Як відомо, станом з 1 січня 2018 року розмір мінімальної заробітної плати становить 3723 грн.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини