Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:05:30

Переможець тендеру поставив місту дешеві вуличні світильники, третина яких вже перегоріли

10.10.2018   10:00

Опрацювати чітку інформацію про фактичну наявність освітлення в житловій зоні – як на центральних вулицях, так і на між квартальних територіях - таке завдання поставив перед Управлінням економічного розвитку міста та Управлінням ЖКГ Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко. Завдання дане на щотижневій розширеній міській нараді 9 жовтня.

Принагідно міський голова поінформував про перебіг історії з вуличними світильниками, придбаними містом у фірми з Черкас.

- Підприємство, за яке дуже просили окремі "діячі", дійсно поставило світильники по дуже низькій ціні. Але щодо цих світильників фахівці висловлювали застереження: казали, що вони «розігнані», тобто в них штучно піднята яскравість, це може призвести до швидкого вигорання. Втім у технічному завданні під час оголошення тендеру передбачити це було складно. Запропонувавши нижчу ціну, це підприємство перемогло у тендері. Далі, у ході виконання робіт, з’ясувалося, що поставлені світильники все-таки не відповідають технічним вимогам через відсутність передбаченої в них захищеності блоку живлення від вологи. Через це управління ЖКГ не прийняло світильники на баланс. Цей спір перейшов далі у судову площину, і наразі остаточного вирішення не має", - повідомив Владислав Атрошенко.

Міський голова наголосив на тому, що юридичний відділ міської ради має зробити все можливе для активного наступу в судах на недбайливого підрядника.

- Адже за ті неповні два роки, що ці світильники змонтовані в нашому місті, з них перегоріли вже 30%. Але ж тільки гарантійний термін на них мав бути не менше 5 років, - підкреслив міський голова, заначивши, що з цього негативного досвіду треба зробити висновки і не повторювати помилок.

- Вважаю: більше уваги потрібно приділяти формулюванню технічних вимог і умов відповідальності, дивитися на виробника: хто і що він. Зокрема, необхідні вимоги щодо наявності в нього досвіду виробництва цієї продукції, кількісних показників, наявності виробничих потужностей. Якщо тільки Антимонопольний комітет це пропустить, - зазначив міський голова, - Я думаю, треба узагальнити такі результати закупівель по всій Україні та зробити з цього висновки.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини