Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:42:49

10200 гривень штрафу та позбавлення водійських прав строком на 1 рік присудили сину міського голови Прилук. ВІДЕО

06.10.2018   11:46

10 тисяч 200 гривень штрафу та позбавлення водійських прав строком на 1 рік: таке покарання для Ярослава Попенка, сина міського голови Прилук Ольги Попенко, призначив суддя Прилуцького міськрайонного суду Максим Циганко. Сам Ярослав Попенко на суд не з’явився.

На минуле засідання,  25 вересня, він також не з’явився, тому суддя Максим Циганко приймає рішення розглядати справу без участі Ярослава Попенка. Нагадаємо, ДТП сталася 10 вересня. На цих кадрах ви бачите перші хвилини з моменту аварії легковика під кернуванням Ярослава Попенка. Автівка збила електроопору та пошкодила припарковану на узбіччі машину. Поліцейські, які прибули на місце пригоди, забрали водія для проходження тесту на вміст алкоголю в крові. Акт про медичне обстеження водій не підписав. Згодом його відпустили.  Поліцейські склали на нього 2 адмінпротоколи.

Максим Циганко, суддя Прилуцького міськрайонного суду: «Водій Попенко Ярослав керуючи автомобілем 2461 в керував в стані алкогольного сп’яніння про що свідчить висновок медогляду №26 згідного даного протоколу його дії кваліфіковані ст. 130, а саме керування в стані алкогольного сп’яніння сам попенко від підпису і дачі письмового пояснення відмовився про що зазначається в самому протоколі»

Другий адмінпротокол склали за те, що він збив електроопору.

«Не вибрав безпечної швидкості руху та втратив керованість над автомобілем і допустив наїзд на електроопору біля будинку №28 . уламками авто був пошкоджений автомобіль припаркований поруч.»

Суддя пішов до нарадчої кімнати. Після цього зачитав рішення.

«Застосувати до нього адміністративне стягнення у виді 600 неоподатковуваних мінімумів, що становить 10200 гривень на користь держави з позбавленням права керування транспортним засобом на строк 1 рік. Стягнути з попенка судовий збір на користь держави у сумі 352,40 копійок. Постанова суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня  її винесення до апеляційного суду Чернігівської області через прилуцький міський суд».

Нагадаємо, у травні 2016 року Ярослава Попенка затримували за водіння напідпитку. Він в’їхав у паркан житлового будинку у Прилуках. Травмованих не було. Тоді Ярослав сплатив 3400 гривень штрафу. Ми намагаємося зв’язатися із Ярославом Попенком, щоб почути його позицію з цього питання.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини