Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:53:20

У Чернігові піротехніки ДСНС вилучили та знищили 11 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни

29.09.2018   09:07

27 вересня у Чернігові групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Чернігівській області знищено 11 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Об 11:45 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що по вул. Захисників України неподалік дитячого садочка під час проведення земельних робіт водій екскаватора помітив предмети, схожі за ознаками на вибухонебезпечні.

Терміново роботи були призупинені, а техніка відігнана на безпечну відстань. На місце події прибули фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення, які встановили, що це 4 артилерійських снаряди калібром 85 мм. Під час обстеження прилеглої території рятувальники додатково виявили ще 3 аналогічні боєприпаси.

О 12:15 на перехресті вулиць Шевченка та О.Молодчого біля будинку № 8 під час проведення земляних робіт з прокладання велосипедної доріжки водій спецтехніки натрапив на вибухонебезпечні предмети. Сапери ДСНС під час обстеження території виявили 2 мінометні міни калібром 82 та 50 мм, а також 2 артилерійські снаряди калібром 45 мм часів Другої світової війни.

Після проведення невідкладних робіт, вибухонебезпечні предмети в кількості 11 одиниць були вивезені спецавтомобілем у визначене місце за межами обласного центру та знищені у встановленому порядку.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.