Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:15:34

Про впровадження медичної реформи в області говорили на UA: ЧЕРНІГІВ

25.09.2018   14:35Агенцiя

21 вересня в рамках проекту «Звіти Наживо» в ефірі Суспільного мовника Чернігівщини телеканалі UA: ЧЕРНІГІВ звітував начальник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш.

Петро Гармаш

Петро Гармаш

Під час прямого ефіру в студії також ставили свої запитання: Тамара Кравченко, кореспондентка газети “Вісник Че” та “Весть”, Олена Березкіна, позаштатна кореспондентка газети “Ваше здоров’я” та Анастасія Улюшева, журналістка “Громадського Телебачення: Чернігів”.

Петро Гармаш, звітуючи про хід впровадження медичної реформи, акцентував увагу на проблемі кадрового забезпечення галузі охорони здоров’я:

“У Чернігівській області не вистачає майже двісті сімейних лікарів. Але ми спираємося на ту кількість населення, яка у нас є статистично. Нині у нас відбувається фактично перепис населення – іде підписання декларацій, і ми будемо мати реальну картину того населення, яке перебуває на території Чернігівської області в кожному районі і в кожному місті. У нас деякі пацієнти можуть обслуговуватися в кількох поліклініках одночасно – в одній їх рахують по місцю проживання, в інших – по заяві”.

Відповідаючи на питання, поставлені в прямому ефірі програми, начальник управління прокоментував ситуацію з фінансовою підтримкою сільської медицини:

"Чернігівська область отримала майже 140 мільйонів гривень на підтримку сільської медицини. Це передбачає побудову нових амбулаторій, придбання автотранспорту і укомплектування амбулаторій сучасним обладнанням. У нас затверджено наказом Мінрегіону проект по 21 амбулаторії, які охоплюють практично всю Чернігівську область. Зараз ми направили до Мінрегіону наше опрацювання ще 27 амбулаторій існуючих, в яких планується як складова забезпечення автотранспортом підвищеної прохідності".

Окрім цього в студії Суспільного обговорювалися питання, що стосувалися проблем фінансування медичних закладів, взаємодії лікарів-спеціалістів з педіатрами та терапевтами, формування госпітальних округів, забезпечення закладів медичними працівниками, інформування мешканців щодо ходу впровадження реформи, тощо.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини