Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:07:53

До органів прокуратури Чернігівської області за 8 місяців звернулося 4,5 тисячі громадян

17.09.2018   07:35Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області, зважаючи на важливість та актуальність забезпечення конституційного права громадян на звернення, приділяється особлива увага особистому прийому громадян, розгляду звернень та забезпеченню доступу до публічної інформації.

Упродовж поточного року до органів прокуратури області надійшло понад 4,5 тис. звернень, з них 2,8 вирішено по суті, в тому числі 97 – від народних депутатів України. Визнано обґрунтованими та задоволено 13 звернень.

З вирішених переважають звернення з питань досудового розслідування – 1,7 тис., з яких більшість на дії і рішення слідчих поліції (431), щодо нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства (130), а також участі у кримінальному провадженні в суді (49) та з інших напрямів прокурорської діяльності.

Понад 1,5 тис. скарг стосувалися питань, що належать до компетенції органів влади та контролю, тому відповідно до вимог законодавства їх скеровано для вирішення за належністю.
На прийом звернулися 1,2 тис громадян.

Майже  300 осіб прийнято керівництвом прокуратури області та місцевих прокуратур. За результатами розгляду заяв прийняті законні та обґрунтовані рішення, вжито заходів до реального впливу на стан дотримання законодавства.

Крім того, в прокуратурі Чернігівської області діє телефон «гарячої лінії», на який протягом поточного року прийнято 28 звернень. Також 82 громадянина скористалися можливістю подати електронне звернення.
    
На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами прокуратури області вживаються заходи, спрямовані на забезпечення права осіб на інформацію.

Так, за вказаний період надійшло 54 запити на інформацію.
 
Задоволено та надано інформацію на 28, роз’яснено положення законодавства 22 запитувачам, відмовлено у задоволенні 4 запитів та 5 надіслано за належністю іншим розпорядникам.

Запитувачів цікавили питання з досудового розслідування (13%), організаційно-розпорядчої діяльності (11%) та інші (30%).
Робота на даному напрямі триває.

Подати електронне звернення до прокуратури області можна на електронну адресу: zvern@chrg.gp.gov.ua.
Усні звернення приймаються за телефоном «гарячої лінії» (0462) 67 44 46, запити про надання публічної інформації – (0462) 67 80 87.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини