Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:46:56

Проведено робочу зустріч з керівництвом Чернігівського зонального відділу правопорядку Міністерства оборони України

14.09.2018   15:31Агенцiя

14 вересня з метою обговорення питань взаємодії, розширення доступу до безоплатної правової допомоги директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко спільно з директором Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимиром Бобруйком провели робочу зустріч з керівництвом Чернігівського зонального відділу правопорядку Міністерства оборони України.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про Військову службу правопорядку у Збройних Силах України» Військова служба правопорядку у Збройних Силах України - спеціальне правоохоронне формування у складі Збройних Сил України, призначене для забезпечення правопорядку і військової дисципліни серед військовослужбовців Збройних Сил України у місцях дислокації військових частин, у військових навчальних закладах, установах та організаціях (далі - військові частини), військових містечках, на вулицях і в громадських місцях; для запобігання злочинам, іншим правопорушенням у Збройних Силах України, їх припинення; для захисту життя, здоров’я, прав і законних інтересів військовослужбовців, військовозобов'язаних під час проходження ними зборів, працівників Збройних Сил України, а також для захисту майна Збройних Сил України від розкрадання та інших протиправних посягань; для участі у протидії диверсійним проявам і терористичним актам на військових об’єктах.

Військове командування та органи військового управління Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також інші органи державної влади та органи місцевого самоврядування, військовослужбовці та громадяни зобов’язані сприяти Службі правопорядку у виконанні нею своїх завдань.41758817 311888552723129 3215704025253019648 n

Ірина Протченко відмітила, що Регіональний центр надає безоплатну вторинну правову допомогу особам, до яких застосовано адміністративне затримання, адміністративний арешт; особам, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими; особам, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою; особам, стосовно яких у кримінальних провадженнях відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведенням окремої процесуальної дії; особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.

Вона наголосила, що з метою створення сприятливих умов для забезпечення безоплатною вторинною правовою допомогою військовослужбовців сторони оперативно обмінюються інформацією у разі затримання військовослужбовців.

Володимир Бобруйко роз’яснив порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги військовослужбовцям Чернігівського зонального відділу правопорядку Міністерства оборони України та військовослужбовцям інших військових частин Збройних Сил України. Наголосив, що потерпілим, свідкам, заявникам в кримінальних справах, особам, притягнутим до адміністративної відповідальності за адміністративні правопорушення безоплатна вторинна правова допомога надається за зверненням суб’єкта права на безоплатну вторинну правову допомогу поданим (з підтверджуючими документами) до місцевого центру.

Він акцентував, що немала кількість осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» звертаються до місцевих центрів за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги.
В результаті обговорення вироблено узгоджену позицію щодо проведення спільних заходів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини