Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:29:02

Військова прокуратура затримала злочинну озброєну групу наркоділків в погонах

10.09.2018   16:48Агенцiя

Вночі 8 вересня військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України безпосередньо після збуту психотропної речовини «амфетамін» у кількості 50 гр. затримано злочинну групу у складі двох військовослужбовців однієї з військових частин Збройних Сил України та цивільної особи.

Наркоділки в погонах закуповували наркотики в Києві, після чого поширювали їх серед військовослужбовців строкової та контрактної служби в навчальному центрі ЗСУ на Чернігівщині. Операцію сплановано та проведено за сприяння військового командування з метою викриття поширювачів наркотичних засобів.

Затримання проводилось спільно із слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області та оперативними працівниками Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київськиій області.

Також протягом проведення негласних слідчих (розшукових) дій, військовою прокуратурою задокументовано факт продажу вищевказаними правопорушниками у період серпня – вересня 2018 року психотропної речовини «амфетамін» у кількості 100 гр.
Під час проведення обшуку місць проживання, а також транспортних засобів затриманих осіб, вилучено 97 патронів до автоматичної вогнепальної зброї, 15 одиниць вибухових пакетів, 11 димових шашок, 3 поліетиленові пакети з речовиною зовні схожою на наркотичний засіб «канабіс», а також психотропну речовину «амфетамін» у кількості 200 гр.

На даний час двом учасникам злочинного угрупування готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, а третьому їх спільнику - у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 3 ст. 307 КК України. Також готується клопотання до суду про обрання відносно всіх підозрюваних запобіжного заходу у виді взяття під варту.


Довідково:
•    ч. 1 ст. 263 КК України, «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років».
•    ч. 3 ст. 307 КК України, «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, або вчинені із залученням малолітнього або щодо малолітнього, - караються позбавленням волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна».



Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.