Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:46:09

З початку 2018 року державні інспектори Чернігівщини виявили 218 випадків порушення вимог земельного законодавства

10.09.2018   15:30Агенцiя

З початку 2018 року державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області розглянули 238 звернень фізичних та юридичних осіб, організували та здійснили на території області 384 заходи державного контролю за використанням та охороною земель, дотриманням вимог законодавства України про охорону земель і моніторинг ґрунтів.

Для усунення виявлених порушень фахівці склали 209 протоколів про адміністративне правопорушення, видали 212 приписів, а також винесли 155 постанов про накладання адміністративного стягнення на суму майже  43 тис. грн, з яких на сьогодні сплачено близько 38 тис. гривень.

Крім того, нараховано шкоду, заподіяну державі внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням та за зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу на суму майже 1 млн 984 тис. гривень. Станом на сьогодні порушниками сплачено близько 1 млн 586 тис. гривень.

Матеріали проведених заходів передаються до органів прокуратури для вжиття заходів прокурорського реагування та до правоохоронних органів з метою реєстрації відповідних кримінальних проваджень і встановлення осіб правопорушників, інформація про яких досі відсутня.


Прес-служба Держгеокадастру

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини