Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:58:15

Про екологічне та патріотичне виховання молоді говорили в Чорнобильському культурно-інформаційному центрі Чернігівської області

07.09.2018   09:45Агенцiя

Рівно рік тому на теренах Чернігівщини розпочав свою роботу перший Чорнобильський культурно-інформаційний центр. З цієї нагоди 6 вересня в обласному Палаці дітей та юнацтва відбувся круглий стіл «Екологічне і патріотичне виховання молоді в системі позашкільної освіти як складова подолання віддалених наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та соціального захисту осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Участь в обговоренні взяли перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун, депутат обласної ради Дмитро Іванов, головний спеціаліст відділу дошкільної, позашкільної та виховної роботи Управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Олійник, головний спеціаліст Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Андрій Пономаренко, головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення» Галина Синявська, представники громадських організацій, закладів освіти міста Чернігова та області.

Валентин Мельничук, звертаючись до присутніх на заході, наголосив, що хоча вже більше третини століття відділяють нас від страшної Чорнобильської катастрофи, низка соціальних, економічних, медичних та технічних проблем, породжених її наслідками, людство відчуватиме ще довгий час.

Важливо зберегти пам’ять і спогади про учасників атомного фронту, які зробили все можливе, аби захистити Україну і світ від радіаційної біди. Не менш актуальною проблемою, за словами першого заступника голови обласної ради, є і просвітницька та роз’яснювальна робота серед населення, зокрема молоді, щодо того як протидіяти радіоактивному забрудненню та мінімізувати його негативний вплив, адже наша область є одним із найбільш постраждалих від аварії на ЧАЕС регіонів. І в цьому напрямку велика роль належить саме Чорнобильському культурно-інформаційному центру, значну роботу якого за перший рік існування Валентин Мельничук особливо відзначив.

Основні напрями та результати діяльність Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівської області презентував його керівник Володимир Олексієнко. за його словами, ключовим завданням діяльності центру є інформування населення, насамперед дітей та молоді щодо основних аспектів радіаційної екології та безпеки, формування відповідальної поведінки та сприяння здоровому способу життя, а також виховання патріотизму та екологічної культури.

Варто відзначити, що список досягнень та здобутків Чорнобильського культурно-інформаційного центру за 2017-2018 навчальний рік виявився чималий.

Зокрема, було проведено 15 засідань радіоекологічного клубу «Сталкер», 16 занять школи «Юний еколог», 2 тематичні тренінги, надано майже 100 індивідуальних консультацій. Протягом року за підтримки центру було організовано 50 тематичних екскурсій, а також проведено обласний заочний конкурс «Вогняні історії», присвячений Дню пам’яті Чорнобильської трагедії. Про те, яке враження справила участь у цьому конкурсі на вихованців Деснянського ПНЗ «Центр творчості дітей та юнацтва», розповіла його очільниця Лідія Миронова.

Активно популяризується робота обласного осередку екологічного та патріотичного виховання і у ЗМІ: Чорнобильський культурно-інформаційний центр має власну сторінку на Фесбуці, де розміщується інформація про основні події, які в ньому відбуваються. Крім того, діяльність центру неодноразово висвітлювалась у теле- та радіопередачах місцевих мовників.

За рік роботи ентузіастами Центру було зібрано більше 200 експонатів для майбутнього музею Чорнобильської історії Чернігівщини, який незабаром планують створити.

Цікавим напрямом роботи є запис музичних проектів у Чорнобильській зоні відчуження, які центр проводить спільно із творчими колективами та виконавцями обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і обласного Палацу дітей та юнацтва. Учасники круглого столу мали змогу переглянути низку зворушливих відео, які стали результатом цієї співпраці.

Після усіх виступів та обговорень учасники заходу оглянули експозицію Чорнобильського культурно-інформаційного центру, яка за рік роботи поповнились новими експонатами, та зробили фото на згадку про зустріч.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини