Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:54:47

Відбувся семінар щодо особливостей організації роботи з розгляду звернень громадян та запитів на публічну інформацію

05.09.2018   14:10Агенцiя

Конституційне право на звернення до органів державної влади та їх посадових осіб гарантовано Основним Законом України та є інструментом практичної реалізації громадянами своїх прав та законних інтересів.

З метою належного забезпечення порядку організації роботи на напрямі,  об’єктивного, всебічного і своєчасного розгляду звернень та запитів у прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Особливості практичного застосування оновленого порядку розгляду звернень і запитів, особистого прийому  громадян та забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України».

У заході взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори.

Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Ігор Юшин довів до відома учасників основні засади діяльності органів прокуратури з особистого прийому, розгляду звернень та запитів у світлі вимог Конституції України, законів України  «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації» та міжнародного права.

Про основні аспекти організації роботи з особистого прийому, розгляду звернень громадян, народних депутатів та місцевих рад в органах прокуратури, проблемні питання, форми та методи здійснення контролю за дотриманням порядку та строків вирішення звернень і запитів, відповідальності за порушення законодавства розповіла начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів Тетяна Ліждвой. 

Акцентовано увагу на порядку розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність слідчого чи прокурора під час досудового розслідування.

Особливу увагу звернуто на організацію особистого прийому в органах прокуратури.

Обговорено зміни щодо оновленого порядку забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України.

Семінар пройшов у формі живого діалогу, у ході якого учасники обговорювали проблемні питання, обмінювались думками та ділились досвідом.
                                          

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини