Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:01:28

Бізнес любить сміливих та ініціативних

01.09.2018   10:07Агенцiя

Свого часу вони не злякалися стати на захист Батьківщини, а повернувшись із зони АТО до буденних справ, не спасували перед труднощами, вирішили знову ризикнути… і стали підприємцями, кардинально змінивши своє життя.

Цих 9 чоловіків із однією чарівною жінкою об’єднують спільні риси характеру – сміливість, рішучість, ініціативність, а ще – довіра до служби зайнятості. Адже протягом січня – липня 2018 року саме ці 10 громадян відкрили власну справу за її сприяння.

«Безробітним, які бажають стати підприємцями, надається консультаційна, правова та фінансова підтримка, - говорить начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Чернігівського обласного центру зайнятості Олена Кульгейко. - Для них проводяться тематичні семінари, тренінги, профдіагностичні тестування на визначення підприємницького потенціалу, надаються індивідуальні профконсультації, а також допомога у визначенні бізнес-ідеї та складанні бізнес-плану. Підприємців-початківців служба зайнятості підтримує й матеріально, надаючи їм виплату допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи».

Колишні безробітні втілюють свої бізнес-ідеї в різних сферах діяльності: виробництві, сільському господарстві, торгівлі, наданні різноманітних видів послуг, зокрема ремонтних та транспортних.
Наприклад, цього року власну справу відкрив АТОшник з Чернігова Антон Муравейник. Наразі він директор науково-виробничого підприємства «Тейден», що виробляє засоби гігієни. Успішно працює і його побратим куликівець Андрій Кисіль. Наприкінці минулого року він звернувся до районного центру зайнятості за допомогою в працевлаштуванні. Оскільки підходящої роботи на ринку праці для нього не було, йому запропонували спробувати себе в підприємницькій діяльності й гарантували підтримку служби зайнятості. Тепер чоловік має в Куликівці власний спеціалізований магазин з продажу рибальських товарів.

Цікавою бізнес-ідеєю може похвалитися Прилуччина. Її жителька Наталія Черевко за сприяння служби зайнятості відкрила власну справу з виготовлення солодощів, а саме: зефіру та зефірної продукції з натуральних компонентів. Поступово звичайне жіноче захоплення кулінарією переросло в родинний бізнес. Смачна, запашна, оригінальна, а головне натуральна продукція без барвників та консервантів знайшла чимало поціновувачів. Її залюбки купують не лише в Прилуках, а й далеко за межами.

Отже, відкриваючи власну справу, завжди варто пам’ятати: універсальних рішень на всі випадки життя не існує. Дуже багато залежить від особистості, її наполегливості, кмітливості, працездатності.

Започаткувати, а головне, успішно вести свій бізнес – справа, звісно, важка й ризикована, але зазвичай цікава й прибуткова. У службі зайнятості кажуть: «Бізнес любить сміливих та ініціативних» і обіцяють психологічно підготувати людину до роботи, фінансово полегшити старт, дати всю можливу інформацію з різних аспектів підприємництва.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини