Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:36:59

Велелюдний похорон першого голови чернігівського Руху

29.08.2018   11:42Агенцiя

28 серпня в Катерининському соборі Чернігова сотні людей прощалися з першим головою краєвої організації Народного Руху України, делегатом Установчого з'їзду Руху, колишнім заступником голови обласної державної адміністрації, кавалером ордена "За мужність" Валерієм Юрійовичем Сараною.

Чин похорону очолив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій у співслужінні настоятелів двох храмів митрофорних протоієреїв Романа Кіника та Олега Сіренка. Молився за упокій душі новопреставленого і глава Білоруської Автокефальної церкви, архієпископ Новогрудський і Північно- Американський Святослав.

Проповідуючи запечаленим родичам та друзям і соратникам покійного, владика Євстратій нагадав слова одного мудреця, який казав: "Коли людина приходить у цей світ - вона плаче, а світ навколо неї радіє. Так ось прожити життя треба так, щоб коли помираєш - душа померлого раділа, а світ навколо плакав".

Під стінами храму пройшов траурний мітинг, який вів заслужений артист України Олексій Биш. Могутньо прозвучав у його виконанні уривок з поеми Тараса Шевченка "Гайдамаки". Прощальне слово мовили голова Народного Руху України, народний депутат Віктор Кривенко, багаторічний голова чернігівської обласної організації Руху Володимир Ступак, власкор "Голосу України" в Чернігівській області, почесний голова чернігівської "Просвіти" імені Т.Шевченка Василь Чепурний, учасник Установчого з'їзду НРУ Юрій Ясенчук, депутат обласної ради Василь Леоненко, нинішній голова обласної організації Руху Микола Череп, поетеса Надія Галковська.

Два прапори Народного Руху обіч труни показували: чернігівський Рух проводжає свого провідника. Захід завершився урочистим виконанням гімну "Ще не вмерла України".

На цвннтарі в Яцево чин похорону завершив о. Олег Сіренко. Військові залпи роти почесного караулу завершили траурну церемонію.

Спочивай з миром, побратиме і провіднику! Боротьба за українську Україну триває.


Прес- служба обласної організації Народного Руху України

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.