Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:07:51

День Незалежності у Ніжині

25.08.2018   11:05

24 серпня біля пам’ятного знаку «Герої не вмирають» відбулися урочистості з нагоди свята.

На початку святкового заходу священнослужителі міста відслужили літію по загиблим.

Вітаючи ніжинців з величним державним святом Анатолій Валерійович наголосив, що нам завжди потрібно пам’ятати, що змінити світ можливо тільки почавши із себе, саме це розуміння є запорукою того, що ми з вами, кожен з нас зробить країну кращою, бо сьогодні незалежність - це справжнє випробовування для всього українського народу. А також побажав миру, добробуту, взаємної поваги, родинного щастя в нашій прекрасній державі.

Святкування продовжились урочистою церемонією нагородження Почесними грамотами, грамотами та подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради та від Народного Депутата України Олександра Кодоли з нагоди відзначення 27-річниці незалежності України.

Після святкового нагородження присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав життя за незалежність, ведучий заходу зачитав поіменно кожного героя Небесної сотні, учасника АТО, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.

Керівництво міста разом з громадськістю поклали квіти до пам’ятного знаку «Герої не вмирають» та виконали повний текс Державного Гімну України наживо.

По завершенню урочистостей відбулась чудова літературно-музична композиція, яка залишила неповторні враження у присутніх. Перед ніжинцями та гостями міста виступили найкращі творчі колективита солісти Ніжинського міського Будинку культури.

Складовою частиною урочистостей також стала концертна програма духового оркестру «Ніжинські сурми» Ніжинської дитячої музичної школи, духового оркестру Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені М.Заньковецької у сквері М. Заньковецької    та виставка художників  Ніжинської гільдії митців «Кольорова палітра свободи» на вул. Шевченка, 21ж (напроти будівлі ліцею) та спортивні змагання на стадіоні «Спартак».


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.