Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:40:51

Прилучани відзначають День незалежності України

25.08.2018   10:53

У Прилуках 24 серпня заходи розпочалися о пів на десяту з покладання квітів до пам'ятних знаків борцям за незалежність України: банера Героям Небесної Сотні, пам'ятного знаку воїнам АТО, які загинули за незалежність України, пам’ятного знаку на честь земляків, які загинули в Афганістані, пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської трагедії».

Урочистий початок святкових заходів з нагоди 27-ї річниці незалежності України відбувся на площі Володимира Мономаха. Свято незалежності об’єднало всіх, хто любить свою родину, свій дім, своє місто, свою державу – це керівництво міста, обласні та міські депутати, молодь, військовослужбовці, воїни АТО, творча інтелігенція, освітяни, медики, представники політичних партій та громадських організацій, городяни, які в дружньому патріотичному запалі висловлюють свою незалежність, волелюбність, непохитність та любов до рідної землі.

Урочистою ходою «Єднаймось, брати - українці» прилучани пройшли історичною частиною міста від площі Володимира Мономаха до Театральної площі міста, де була презентована виставка плакатів Українського інституту національної пам’яті «Українська революція 1917-1921рр.». Виставка, що складається з двадцять одного банеру, розповідає історії провідників революційного руху та детально висвітлює різні аспекти творення Української державності 1917-1921 років. У підготовці було використано більш ніж 250 унікальних документів та фотографій. Завдання виставки - продемонструвати перебіг Української революції, визрівання політичної еліти та суспільства від ідей автономії до цілковитої незалежності, та головне до готовності захищати цю незалежність із зброєю в руках. Українська революція 1917-1921 років один із найважливіших для нас уроків історії, який демонструє жертовність українців у боротьбі за свободу, а разом з тим застерігає як дорого може коштувати незгода між ними.

На Театральній площі прилучани приймали участь в урочистостях «Живи Україно, як спів, як душа!».

Міський голова Ольга Попенко привітала прилучан та гостей нашого славетного міста зі святом та вручила нагороди кращим синам Прилуччини.

Сьогоднішнє свято особливе, тому що стосується кожного із нас. Тож нехай свято Незалежності України духмяним серпневим ароматом українського хліба принесе у наш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир та любов!

Ми, українці, маємо всі підстави пишатися тим, що наша Батьківщина мала славні періоди історії, справді легендарних героїв, мужньо пережила найважчі випробуванні і не скорилася. Ми можемо гордитися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких та далеких сусідів. Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі. Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країні. Поважайте свій народ і його мелодійну мову.

Радість та гордість під час патріотичного дійства присутні відчули спостерігаючи за талановитими сольними та колективними виступами фестивалю патріотичної пісні «Ми – українці!».

Україна - це наша земля, рідний край, наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, і зрозуміло, мудрими, талановитими людьми. Україна – країна краси, де найбільше люблять волю, країна гарячої любові до народу, до пісні. Без пісні не можна жити! Вона підбадьорює, розраджує, додає снаги, окрилює, заспокоює, гуртує людей.

Пісня, як естафета, передає від покоління до покоління історичну правду про свій народ, його здобутки і заповіти.


Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини