Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:20:29

Працівниками податкової міліції викрито схему мінімізації митних платежів

22.08.2018   10:01Агенцiя

У рамках проведення операцій «Рубіж-2018» на території Чернігівської та Одеської областей співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області спільно з Головним оперативним управлінням ДФС України та під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області викрили схему мінімізації митних платежів.

Встановлено, що група мешканців Чернігова та Одеси, з метою сприяння суб’єктам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків та митних платежів, протягом 2017-2018 років налагодила схему розмитнення на території України товарів загального споживання, будівельних матеріалів, дверної та меблевої фурнітури за заниженою у 3 – 5 разів митною вартістю.

Група махінаторів підміняла оригінали документів, що містять інформацію про дійсну вартість товарів, на пакет документів, оформлених з використанням реквізитів підконтрольних нерезидентів та фіктивних суб’єктів господарювання та передавала до митного органу для оформлення.
Шкода, завдана державі протиправними діями учасників злочинної схеми, оцінюється у понад 30 млн. гривень.

У ході здійснення слідчо-оперативних заходів проведено 7 обшуків за місцями проживання, в офісних та складських приміщеннях, що використовувались ділками у незаконній діяльності.

За результатами обшуків вилучено понад 2 мільйони у гривневому еквіваленті (понад 76 тис. доларів США та 112 тис. грн.), печатки підконтрольних підприємств-нерезидентів та фіктивних суб’єктів господарювання, бланки з відтисками печаток, чорнові записи та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність. Вилучено також незареєстровану вогнепальну зброя та боєприпаси, наркотичні засоби та розмитнені за підробними документами матеріальні цінності на суму близько 10 млн. гривень.

Наразі проводиться комплекс слідчих заходів, спрямованих на встановлення повного кола причетних осіб, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків.

 
Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини