Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:41:22

Гостинна Бахмаччина згуртувала всіх на традиційний Спасівський ярмарок

20.08.2018   10:31

У суботу, 18 серпня, в Бахмацькому міському парку культури та відпочинку відбувся Спасівський ярмарок, присвячений 27-й річниці Незалежності України.

Ярмаркове дійство було як завжди яскравим, насиченим та розмаїтим і розпочалось із урочистої презентації учасників заходу.

Зі святом бахмачан вітали заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, голова Бахмацької районної ради Віктор Міщук,голова Бахмацької райдержадміністрації Тетяна Неділько, Бахмацький міський голова Павло Шимко та інші гості свята.

У своєму виступі Валентин Мельничук відзначив, що Спасівський ярмарок на Бахмаччині, наповнений винятковим колоритом та історичною пам'яттю поколінь, став не лише візитівкою району, а й символом вірності традиціям предків і багатогранної спадщини українського народу.

Почесний гість також передав вітальну адресу від голови Чернігівської обласної ради Ігоря Вдовенка громаді Бахмаччини.

А тим часом ярмарок вирував, перетікаючи від одних торгових рядів до інших.

У містечку майстрів на учасників святковго дійства чекала презентація виробів народних майстрів не лише з Бахмаччини, а й з різних регіонів України, на всі смаки і за будь-яку ціну.

Поряд зі сценою розгорнулись прилавки із витворами із барвистих стрічок, яскравими вишиванками та рушниками.

На свято ПреображенняГосподнього нащадки славного земляка Петра Прокоповича традиційно відзначають День пасічника. У Бахмацькому районі багато послідовників видатного бджоляра. Тож спасівським медом із гречки та квітів можна було досхочу посмакувати та придбати.

Свою продукцію під час ярмарку представили приватні підприємці Бахмаччини, Чернігівщини та з інших областей України.

Окрасою велелюдного дійства стала виставка короваїв з цьогорічного врожаю.

У програмі Спасівського ярмарку було досить багато цікавих виставок та конкурсів.

З різних кінців ярмаркового майдану линули народні пісні у виконанні місцевих аматорів.

Дітлахів манили до себе каруселі, гойдалки, батути, дитячі атракціони, ігри та забави.

Надвечір бахмачан вітали гості свята – український синті-поп гурт «ВАН-ГОГ», виступ якого відбувся за сприяння директора ПСП «Пісківське», депутата Чернігівської обласної ради Валерія Колоші.


За інформацією Бахмацької районної ради

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.