Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:44:55

Відбулась селекторна нарада щодо реалізації урядової програми "Доступні ліки"

17.08.2018   10:06Агенцiя

14 серпня відбулась всеукраїнська селекторна нарада під керівництвом заступника Міністра охорони здоров'я Романа Ілика щодо реалізації урядової програми «Доступні ліки».

З ключовими інноваціями, передбаченими цією програмою, ходом її реалізації та рейтингом регіонів по її впровадженню проінформував учасників наради заступник Міністра охорони здоров'я Роман Ілик.  

Розглядаючи основні питання, передбачені Урядовою програмою, Роман Ілик ознайомив учасників наради з Наказом МОЗ України від 03.08.2018  №1446 «Про внесення змін до Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 23 липня 2018 року». Нагадаємо, що Міністерством охорони здоров’я України затверджено відповідний реєстр препаратів, які  пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря. На сьогодні для лікування захворювань із зазначеного переліку включено 261 препарат, 59 з яких є безкоштовними.  Крім цього, до нового реєстру препаратів включено 117 торгових найменувань препаратів імпортного виробництва. 
 
Коментуючи ситуацію  щодо втілення Урядової програми в області, начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш зазначив: «Для реалізації Урядової програми «Доступні ліки» на 2018 рік Чернігівській області виділена цільова субвенція у розмірі 26631200 грн. З початку року в рамках зазначеної програми лікарями виписано 407748 рецептів. Розмір відшкодування вартості ліків з початку поточного року становить 15 913 285,49 грн., що становить 102,44% від отриманих коштів з початку дії Урядової програми у 2018 році».

За словами Петра Гармаша, в реалізації Урядової програми взяли участь 167 аптек. У поточному році отримали лікарські засоби в межах програми 185286 осіб. Інформація щодо виконання Урядової програми «Доступні ліки» постійно розміщується на сайті Управління охорони здоров’я облдержадміністрації та сайтах медичних закладів.
 
У селекторній нараді взяла участь заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова.


Прес-служба Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини