Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:19:58

Енергетики готуються працювати в новому форматі

08.08.2018   11:32Агенцiя

В ПАТ «Чернігівобленерго» відбулася чергова нарада директорів комерційних.

В рамках підготовки до роботи у новому (лібералізованому) ринку електроенергії 1 серпня в ПАТ «Чернігівобленерго» відбулася нарада з директорами комерційними та директорами новостворених компаній-постачальників. Участь у нараді взяли представники енергетичних підприємств з різних куточків України: Києва, Сум, Вінниці, Полтави та Луганська. Перш ніж перейти до обговорення питань порядку денного, поцікавилися досвідом роботи в новому форматі ПАТ «Чернігівгаз». Перехід на нову модель взаємовідносин на енергоринку здійснюватиметься за такою ж схемою, як це відбулося на газовому ринку – тоді облгази також були розділені на дві компанії, одна з яких виконує функції постачальника, а друга відповідає за експлуатацію мереж. Перехід на нову модель пройшов без зайвих клопотів для пересічних споживачів. Такий же принцип закладено для переходу на нову модель ринку електричної енергії. Газовики три роки тому почали реорганізаційні зміни, то ж з власного досвіду знають, які труднощі можуть чекати на шляху реформування.

Серед основних питань, що обговорювалися директорами – своєчасне здійснення заходів з відокремлення розподільчої і постачальної компанії шляхом створення відповідних суб’єктів господарювання. Нагадаємо, зі складу ПАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» виділено підприємство - товариство з обмеженою відповідальністю «ЕНЕРА - ЧЕРНІГІВ», яке відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачам. Початок постачання електричної енергії ТОВ «ЕНЕРА - ЧЕРНІГІВ» планується на 01 грудня 2018 року. Разом з тим, функції розподілу електричної енергії залишаються за ПАТ «Чернігівобленерго».

Найболючішою проблемою для усіх енергетичних підприємств залишається дебіторська заборгованість за електроенергію та можливості її зменшення. На Чернігівщині особлива увага приділяється розрахункам проблемних промислових споживачів, таких як ПрАТ «КСК «Чексіл», ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів».

Всі учасники наради висловили думку про те, що процес змін має відбуватися в максимально комфортний для споживачів спосіб. Зміна електропостачальника відбуватиметься шляхом укладення нового договору про постачання електроенергії споживачу з іншим постачальником. Новостворені електропостачальники самі повинні будуть надіслати всім споживачам типові бланки-заяви про приєднання до договору на постачання електроенергії. Клієнтоорієнтованість і надалі буде основним з принципів роботи ПАТ «Чернігівобленерго».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини