Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:19:38

Обговорено питання проживання внутрішньо переміщених осіб у студентському гуртожитку Бобровицького коледжу економіки та менеджменту

01.08.2018   09:07

31 липня у відповідь на звернення колективу відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О.Майнової» заступник голови обласної ради Арсен Дідур провів нараду із розгляду питання проживання внутрішньо переміщених осіб у студентському гуртожитку цього навчального закладу.

До обговорення питання долучилися депутат обласної ради Сергій Чубовський, директор коледжу Ольга Гордієнко, заступник директора Депатраменту соціального захисту населення ОДА Інна Снєгєрьова, начальник управління організації цивільного захисту інформації та зв’язку Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Володимир Селюченко.

 За словами керівника навчального закладу, ситуація майже критична – у 2014 році у гуртожиток, який був підготовлений до проведення капітального ремонту, були тимчасово поселені жителі із зони проведення АТО. Проте до цього часу іншого місця для їхнього проживання не знайдено. Неодноразові звернення дирекції до органів влади району та області не дали результатів. Фактично всі проблеми з внутрішньо переміщеними особами покладені на навчальний заклад.

Проте, подальше проживання зареєстрованих та незареєстрованих переселенців, кількість яких коливається від 15 до 34, нинішнього опалювального сезону неможливе. Гуртожиток потребує капітального ремонту – зокрема, система водопостачання в аварійному стані, система теплопостачання взагалі відсутня. У попередні опалювальні сезони кімнати опалювалися електроконвекторами – при цьому більшість жильців відмовляються компенсувати вартість використаної електроенергії та інших комунальних послуг. Також вони не допускають комісії адміністрації коледжу та працівників відповідних служб у кімнати для перевірки стану систем електропостачання, санітарного стану тощо, що у свою чергу створює загрозу виникнення надзвичайної ситуації.

За словами заступника голови обласної ради Арсена Дідура, дане питання потребує негайного вирішення, оскільки кошти коледжу спрямовуються не на покращення житлових умов студентів та забезпечення матеріально-технічної бази навчання, а на погашення заборгованості за комунальні послуги. Студенти не мають змоги якісно навчатися та почуватися у безпеці на території закладу.

Учасники засідання ухвалили рішення звернутися до обласної державної адміністрації з проханням створити комісію із залученням представників прокуратури області, Управління СБУ, Головного управління Нацполіції, Головного управління ДСНС, Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О.Майнової, депутатів обласної ради та організувати перевірку фактів, викладених у зверненні керівництва коледжу, безпосередньо у приміщенні студентського гуртожитку.


Наталія Купрієнко

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини