Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:57:37

Упродовж минулих вихідних днів вогнеборці Чернігівщини ліквідували 10 пожеж, під час яких 1 людину врятовано та 1 отримала травми

30.07.2018   16:13Агенцiя

Упродовж минулих вихідних днів на території Чернігівської області виникло 10 пожеж, з яких 6 у житловому секторі громадян, 2 на транспорті та 2 інші. Їх причинами послужили розряд блискавки, порушення правил монтажу електроустановок та електромереж, необережне поводження з вогнем, пустощі дітей з вогнем, підпал тощо.

29 липня о 10:37 у Чернігові до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в приватному господарстві на території садового товариства "Надія", що у Чернігівському районі. За викликом до місця події прибуло відділення пожежно-рятувального посту Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області. На той момент вогнем було охоплено дах господарчої споруди. Оперативними діями вогнеборців пожежу о 10:48 було локалізовано, а об 11:17 остаточно ліквідовано. Під час спроб самотужки загасити полум'я отримав термічні опіки І-ІІступеня тіла 34-річний брат господаря домогосподарства. Постраждалого каретою швидкої медичної допомоги доставлено до Чернігівської обласної лікарні. Причиною виникнення пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем.

Того ж дня о 12:30 у Чернігові по проспекту Миру, 54 виникла пожежа на балконі в одній з квартир на 12-му поверсі чотирнадцятиповерхового житлового будинку. Загорання помітила господиня та негайно викликала вогнеборців. Оперативно на місце пригоди прибуло 6 відділень пожежно-рятувальних підрозділів міста на чотирьох автоцистернах та двох автодрабинах. Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору о 12:41 загоряння локалізували, а о 12:56 остаточно ліквідували. Причиною виникнення пожежі послужили дитячі пустощі з вогнем 4-річного онука господарки квартири, а також сусідських 6-річного хлопчика та 13-річної дівчинки. Залишений без належної уваги дорослих, діти вигадали на балконі небезпечні ігри з сірниками. Вогнем пошкоджено майно та окремі конструктивні елементи балкону, внутрішнє облицювання стін та стелі житлової кімнати. На щастя, діти не постраждали.

О 15:51 до Служби порятунку "101" у Ічнянському районі надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир чотирьохквартирного житлового будинку по вул. Вокзальній, 139, що у районному центрі. Перехожі помітили загорання та викликали рятувальників. На місце події прибув черговий караул 23-ої Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області. На той час у помешканні спостерігалось щільне задимлення та горіння в одній з кімнат, створилася загроза розповсюдження полум'я на сусідську квартиру. Рятувальники у апаратах захисту органів дихання та зору під час проведення розвідки у одній із кімнат виявили 46-річного господаря помешкання, який не міг самостійно покинути небезпечну зону. Вогнеборці вивели чоловіка на свіже повітря та передали медичним працівникам. Оперативними діями пожежу о 16:06 було локалізовано, а о 16:25 остаточно ліквідовано. Причиною її виникнення послужила власна необережність господаря у поводженні з вогнем.

Рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області застерігають: щоб уникнути пожеж та нещасних випадків на них й тим самим вберегти своє та життя оточуючих Вас людей, будьте обережні при поводжені з вогнем, слідкуйте за справністю електроприладів. Не залишайте дітей без нагляду та навчайте їх правилам безпечної поведінки.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини