Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:57:08

Влада Новгород-Сіверського заявила, що мозаїчні портрети Леніна і Сталіна в місті не підпадають під деккомунизацию

30.07.2018   12:19

У Новгород-Сіверській міській раді заявили, що мозаїчні портрети Володимира Леніна і Йосипа Сталіна, які розміщено на водонапірній башті в центрі міста, не підпадають під дію закону про декомунізацію. Про це йдеться у відповіді міськради на запит "Інтерфакс - Україна".

"Місцева влада, посилаючись на закон про декомунізацію, стверджує, що під його дію підпадають і підлягають демонтажу пам'ятники, пам'ятні знаки, присвячені особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій; особам, які займали керівні посади в комуністичній партії, вищих органах влади і управління СРСР, УРСР, інших союзних і автономних радянських республік, працівників радянських органів держбезпеки, подіям, пов'язаним з діяльністю Компартії, встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України у XX столітті", – відзначили в інформагентстві.

"Однак зазначені мозаїчні зображення (портрети Володимира Леніна і Йосипа Сталіна) не є пам'ятками, ні пам'ятними знаками, і правовий механізм їх демонтажу, у тому числі органами місцевого самоврядування не передбачено жодним нормативно-правовим актом", - йдеться в тексті відповіді на запит.

У той же час, у мерії заявляють, що Новгород-Сіверська міськрада у своїй діяльності не використовує і не пропагує символіку комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Нагадаємо, що Верховна Рада у квітні 2015 року прийняла урядовий законопроект про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду і символіку. Згідно із законом, символіка і пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, їх цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні заборонені.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини