Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:20:04

Корюківка відзначила День міста

30.07.2018   10:14

28 липня у Корюківці відбулися урочисті заходи з нагоди Дня міста, 1030-річчя хрещення Київської Русі та фестивалю «Гурок-фест», в яких взяли участь депутати обласної ради та Верховної Ради України, керівники міської, районної виконавчої та представницької влади, жителі і гості свята.

У вітальній адресі голови обласної ради Ігоря Вдовенка, яку передав учасникам урочистостей депутат обласної ради Дмитро Блауш, зазначено:

"Від імені депутатського корпусу обласної ради і себе особисто вітаю вас із 361-ю річницею із дня заснування вашого славного і квітучого міста!

Свою давню та непросту біографію Корюківка розпочала ще за козацької доби, пережила драматичні події революції і трагічні часи Першої та Другої світової війни.

Сьогодні ми з особливою вдячністю згадуємо всіх, хто творив історію міста, збагачував його традиції, розбудовував, боронив від ворога та відроджував із попелу руїни.

Сучасна Корюківка — одне із найбільш перспективних і успішних міст Чернігівської області, що є центром однойменної об’єднаної територіальної громади. У його соціально-економічному і культурному житті постійно відбуваються позитивні зміни, реалізуються успішні інфраструктурні проекти та творчі ініціативи.

Поєднання європейського духу та традиційної української гостинності, новаторство і прогресивність керівництва та громади роблять Корюківку неповторною і самодостатньою.

Особливу атмосферу щирої доброзичливості, затишку відчуває кожен, хто хоч раз приїздив у ваше мальовниче місто.

І в цьому велика заслуга жителів Корюківки, які своїм ентузіазмом, натхненням та турботою про рідний край творять її славне сьогодення і успішне майбутнє. Саме завдяки вашій спільній праці, наполегливості та патріотизму місто постійно розвивається і має потужний потенціал на перспективу.

Висловлюю щиру вдячність усім, хто своєю щоденною діяльністю і невтомною працею сприяє розвитку та процвітанню міської територіальної громади.

Нехай у Корюківській громаді завжди панує злагода, єднання, взаємна повага та довіра!

У величний День хрещення Київської Русі-України та відзначення християнського свята Рівноапостольного Князя Володимира бажаю усім присутнім міцного здоров’я, добра, родинного затишку, мирного неба та Божого благословення!".

У рамках урочистих заходів відбувся святковий концерт за участі колективів художньої самодіяльності місцевого Будинку культури, циркової студії «Юність» с. Макошино, було відкрито першість міста з армреслінгу та гирьового спорту, виступили групи «Арт_Обед» та «Star Band», кавер бенд «JAZZY – TIME», а також артисти з програмою вогняного шоу.

У парку біля міської ради проводилися майстер-класи, безпрограшні лотереї для дорослих та дітей, працювали фотозона, зокрема, відкрита лабораторія «Цікава хімія» (КПІ ім. Ігоря Сікорського) представила своє Хімічне шоу (цікаві хімічні досліди: мильний фонтан, лавова лампа, цитрусова батарейка, ненамокаючий цемент та ін.). Також відбувся розіграш суперпризів та головного призу від міського голови.

На фестивалі «Гурок- фест» було проведено конкурс на найсмачніше приготування традиційної корюківської страви – тушкованих огірків.

У Корюківському історичному музеї всі бажаючі могли оглянути виставки «Відомі невідомі корюківці» та «Минуле Корюківки: цифри і факти».


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини