Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:17:25

Гендиректор Чорнобильської АЕС подав у відставку

28.07.2018   13:28Агенцiя

В Ігоря Грамоткіна виникли розбіжності з керівництвом Міністерства екології та природних ресурсів України.

Ігор Грамоткін

Ігор Грамоткін

Генеральний директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін йде у відставку. Його заява була опублікована на сайті ЧАЕС.
 
За словами гендиректора, такий крок він зробив вимушено. Як причина названий конфлікт з керівництвом Міністерства екології та природних ресурсів України.
 
Розбіжності, за словами Грамоткіна, виникли у зв'язку з двома основними проектами, які проводяться на ЧАЕС. Йдеться про НБК (новий безпечний конфайнмент) і СВЯП-2 (сховище відпрацьованого ядерного палива). Грамоткін зазначає, що проекти вийшли "на фінішну пряму" і повинні нібито завершитися цього року.
 
Він додав, що конфлікт також виник на ѓрунті питання фінансування підприємства, який переріс у "глибоко міжособистісний конфлікт". Нарешті, як заявив гендиректор ЧАЕС, його не включили до складу української делегації на Асамблею донорів, що відбулася 20 липня 2018 року в Лондоні.
 
"Вперше за 20 років директор Чорнобильської АЕС не був допущений до участі в цьому принципово важливому заході, не мав можливості взяти участь в обговоренні критичних питань, пов'язаних з реалізацією проектів, замовником яких є ЧАЕС", - написав Грамоткін у заяві.
 
За таких умовах, за його словами, керівник підприємства не може в подальшому нести відповідальність за рішення, які озвучувалися на Асамблеї та були в підсумку прийняті. Також ця ситуація, як зазначено в заяві, позбавляє керівника підприємства забезпечити можливість погашення заборгованості до Пенсійного фонду. Він також не може гарантувати виплату заробітної плати персоналу і покриття поточних витрат підприємства.
 
"Я не зумів знайти іншого способу, окрім власного звільнення. Боюся, мій відхід - єдине, що може привернути увагу до ситуації, що склалася, і хоча б частково вирішити проблему", - додав Грамоткін.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.