Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:23:21

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного культивування маку

14.07.2018   13:34

В рамках оперативно-профілактичного відпрацювання «Мак-2018» новгород-сіверські поліцейські на присадибній ділянці жителя одного з сіл району виявили та вилучили кількасот рослин культивованого снодійного маку.

12 липня до поліції надійшло повідомлення, що в одному з сіл району у нежилому господарстві вирощується снодійний мак. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці з’ясували, що господарство не огороджене, окрім чемно доглянутих і прополотих рослин снодійного маку, на ділянці вирощуються й інші сільськогосподарські рослини: картопля, цибуля і тютюн.

В ході подальшої перевірки поліція встановила, що даним городом користується місцевий мешканець. З його слів, він дійсно вирощував та доглядав снодійний мак виключно «в харчових цілях». В присутності понятих кількасот рослин маку були вилучені та в подальшому направлені на експертизу.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) – карається штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.