Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:20:03

Поліція попереджає вчинення злочинів на національному ґрунті

11.07.2018   11:56Агенцiя

Правоохоронці проводять в області комплекс превентивних заходів, спрямованих на попередження вчинення правопорушень, пов’язаних із порушенням рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності та релігійних переконань.

Після кількох інцидентів із нападами на поселення ромів та навіть убивств представників ромської громади в інших областях України поліція проводить широкомасштабну превентивну кампанію для захисту цієї етнічної групи від будь-яких проявів насилля чи нетерпимості з боку екстремістсько налаштованих елементів.

В рамках цих заходів начальник відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області Олег Флюгерт зустрівся з головою Чернігівської обласної громадської організації ромів Чернігівщини «Черген» Петром Главацьким.

Головний дільничний області розповів під час зустрічі, яку роботу з недопущення конфліктів на етнічному ґрунті проводить поліція Чернігівщини та як нейтралізує чинники, що можуть спричинити зростання соціального напруження. Сторони обговорили налагодження формату обміну інформацією про будь-які прояви ксенофобії і нетерпимості.

Таким чином представник національної меншини та поліцейські дійшли попередньої домовленості: перші не даватимуть приводів нарікати на них, другі - захищатимуть нацменшини від радикально налаштованих осіб, які оцінюють людей за расовими чи релігійними ознаками.

«Чернігівщина – толерантна область, де не повинно бути жодної дискримінації у будь-яких проявах», – зауважив Петро Главацький.

Співрозмовники домовилися, що вирішення будь-яких конфліктних ситуацій відбуватиметься виключно в правовому полі. «Закон – є закон і відповідальність за його порушення однакова, незалежно від належності до будь-якої національності», – підкреслив Олег Флюгерт.

Поліція наголошує на тому, що будь-яка особа, що вчинила кримінальне правопорушення, має нести відповідальність перед законом. Колір шкіри, очей чи волосся, національність не дає зловмисникам ані преференцій, ані додаткової відповідальності.

Нагадаємо, Голова Нацполіції Сергій Князєв закликав керівників головних управлінь, де в штаті карного розшуку ще не створені підрозділи з розкриття злочинів, які мають ознаки  порушення рівноправності людини, терміново їх створити.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини