Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:04:03

Сайт Чернігівської ОДА - серед лідерів у рейтингу інтернет-ресурсів місцевих органів влади

11.07.2018   08:21Агенцiя

Держкомтелерадіо України здійснив моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади та склав рейтинг їхньої інформаційної прозорості.

Лідерську позицію у рейтингу обійняв сайт Чернігівської обласної державної адміністрації разом з веб-ресурсами Закарпатської, Херсонської та Рівненської ОДА. Вони здобули максимальні оцінки за показниками наявності інформації, якості інформаційного наповнення та інформаційної прозорості — 100%.

Високих показників Чернігівській ОДА вдалося досягти завдяки суттєвій динаміці зростання якості наповнення та інформаційної прозорості сайту за останнє півріччя — 25,22 та 12,61 відсоткові пункти відповідно. До речі, зараз триває робота з розробки нового функціоналу, дизайну та структури офіційного веб-сайту.

Значну динаміку зростання інформаційної прозорості серед місцевих органів виконавчої влади продемонстрували також Закарпатська обласна (25,15 в.п.), Київська міська (24,60 в.п.) та Івано-Франківська обласна (12,75 в.п.) державні адміністрації. Таке зростання обумовлено насамперед реалізованими заходами для адаптації власних веб-сайтів до потреб осіб з порушеннями зору та слуху.

Найкращими серед центральних органів виконавчої влади визнано офіційні веб-сайти Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби України з питань праці та Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Загалом середнє значення показника інформаційної прозорості офіційних веб-сайтів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади становить 82,51%, місцевих органів виконавчої влади — 90,01%.

Моніторинг здійснюється кожні півроку на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади» та згідно з Порядком проведення Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади, затвердженим наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 08.06.2015 № 118, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.06.2015 за № 759/27204.

Мета моніторингу — оцінити рівень інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації на веб-сайтах.

Із детальними результатами моніторингу можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо України у розділі «Моніторинг веб-сайтів ОВВ».


За матеріалами Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення України

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини