Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:16:08

За результатами позапланових перевірок виявлені зауваження до половини перевізників

09.07.2018   08:18

6 липня начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Чернігівської міської ради Олександр Рижий провів зустріч з перевізниками, які надають послуги з пасажирських перевезень у місті.

Були обговорені основні проблемні питання, які виникли за результатами позапланових перевірок, проведених фахівцями міського управління транспорту. Перевірки проводилися протягом минулого місяця й були виявлені зауваження до половини перевізників.

Олександр Рижий зазначив, що майже у всіх перевізників водії напередодні не проходять передрейсовий технічний огляд транспортного засобу. У деяких - спостерігається неналежний зовнішній вигляд як самого транспорту, так і водія. Наприклад, після дощу вже пройшло декілька днів, а автобус брудний, покриття сидінь для пасажирів порване або потребує прання. У деяких автобусах сидіння і поручні погано закріплені. Назви окремих маршрутів на трафаретах не відповідають реальній назві маршруту (на який проводився конкурс і укладений договір), трафарети деформовані, тексти на них вигоріли, часто загалом відсутні задні трафарети. Також у салонах розміщена застаріла інформація про перевізника та контролюючі органи, не позначені аварійні виходи, які не працюють, або заблоковані.

Крім того, у деяких автобусах сходи потребують ремонту, а шибки вікон розбиті, або мають тріщини.

Зовнішній вигляд (одяг) більшості водіїв не відповідає вимогам наказу профільного управління. В ході обговорення цього питання Олександр Рижий зауважив, що перевізникам потрібно більше проводити роз’яснювальних бесід з водіями, які повинні бути одягнені у стандартний обумовлений одяг, а також звертати увагу на поведінку своїх водіїв, не допускати хамства, грубості по відношенню до пасажирів, особливо пільгових категорій громадян.

Серед зауважень також прозвучало те, що дуже часто, особливо ввечері, встановлені на автобусах GPS-трекери не спрацьовують, що не дозволяє мешканцям міста відстежувати переміщення громадського транспорту.

Начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради зауважив, що всі ці та інші виявлені проблемні питання повинні бути вирішені найближчим часом. Водії повинні постійно перевіряти технічний стан транспорту, не відволікатися під час руху транспорту, а найголовніше - завжди пам’ятати про відповідальність і дотримуватись встановленого графіку руху та схем об’їзду під час перекриття руху громадського транспорту у зв’язку з ремонтами доріг.

Перевізники, в свою чергу, зазначили, що головною проблемою підприємств є недостатня кількість кваліфікованих водіїв, а також кондукторів. Вони висловили кілька пропозицій щодо покращення надання послуг з перевезення пасажирів.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини