Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:59:15

Були відпрацьовані дії в обороні і в наступі, досягнено високого рівня взаємодії між підрозділами

07.07.2018   12:11Агенцiя

У танкістів Чернігівщини завершилися бригадні навчання, які проходили з залученням піхотних підрозділів, військової авіації та інженерних служб.

За легендою навчань, противник мав наступати з півночі, тож саме туди було спрямоване вістря атаки танкових батальонів та вогнева підтримка артилерії і авіації. В ході відбиття умовної атаки підрозділи проривали оборону противника, розміновували мінні поля, форсували водні перешкоди, наносили ворогу вогневе ураження з різних видів озброєння, різного калібру.

Були відпрацьовані також дії по евакуації гвинтокрилом тяжкопораненого, надання допомоги екіпажу в танку, що умовно "заглох" під водою, евакуація підбитої техніки з поля бою, надання медичної допомоги, організація харчування особового складу в польвоих умовах та багато інших вправ. Всі завдання особовий склад виконав успішно.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко, який був присутній на завершальному етапі навчань, залишився задоволений рівнем підготовки чернігівських танкістів.

Заступник Командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Андрій Грищенко в інтерв'ю українським ЗМІ зазначив: "Ми бачимо, що з кожним роком майстерність і навченість українських військових зростає. Порівнюючи з 2014 роком, можу сказати, що українська Армія зробила рішучий стрибок вперед і готова виконувати найскладніші задачі по захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої країни".
 

Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.