Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:16:05

Усім постраждалим через негоду чернігівцям надається необхідна допомога

30.06.2018   20:47

Наприкінці дня, після вивчення ситуації на місцях у найбільш постраждалих районах міста, комісія з ліквідації надзвичайної ситуації провела друге засідання.

Голова комісії, заступник міського голови Андрій Черненко наголосив, що першочергово необхідно вирішити питання надання належної допомоги постраждалим мешканцям міста.

Так, жителі найбільш постраждалих будинків міста, зокрема, по вул. Декабристів, 8 та по вул. Текстильщиків, 23, загалом приблизно 50 осіб, потребують відселення, адже залишатися там небезпечно. Для них терміново знайдені вільні помешкання у гуртожитку Будівельного ліцею по вул. Івана Мазепи,70 та по просп. Перемоги, 183 у будинку «Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2» Чернігівської міської ради.

Андрій Черненко звернувся до присутніх, і принагідно до всіх мешканців міста, із проханням мобілізувати всі сили на допомогу чернігівцям, котрі внаслідок затоплення будинків втратили навіть найнеобхідніші речі: одяг, білизну, не кажучи вже про документи, технічне обладнання та інше.

У Чернігівському навчально-реабілітаційному центрі №2 по просп. Перемоги, 183 відсьогодні організовано збір необхідних речей для дітей різного віку та дорослих. Також, на період відселення постраждалих місто організує їх триразове харчування щодня, яке забезпечить комунальне підприємство «Шкільне». 

Крім того, у звільнених будинках буде забезпечена цілодобова охорона порядку силами поліції та муніципальної варти на період приведення до належного стану цих будинків та вивчення ситуації щодо подальшої їх експлуатації.

Також під час наради були визначені місця, які потребують негайного реагування щодо ліквідації наслідків негоди для запобігання нещасних випадків. Для цього, окрім комунальних служб, додатково залучатимуться також місцеві сили Національної гвардії та Залізничного полку.

 
Довідково:

     
У Чернігові довжина ливнівок складає приблизно 65 км і покриває орієнтовно 20 % міста, при цьому довжина всіх доріг міста –365 км. Всі ливневі каналізації будувалися понад 30 років і більше, тобто ще за часів радянської влади. Втім, кожного року ливнівки регулярно чистяться за відповідним планом, у першу чергу ті, що найбільше цього потребують. 
Проте, пропускна здатність зливової каналізації, звісно, не розрахована на такі природні катаклізми, коли за 1 ніч випадає місячна норма опадів – понад 70 мм. Отже, через великий потік дощової води ливнівки швидко забивалися сміттям, піском, невеликим камінням. Найбільше води збиралося в найнижчих місцях. Наприклад, у Чорториївському яру відбувався водозбір дощової води ледь не з більшої частини міста.
За інформацією управління ЖКГ, ливнева каналізація у місті давно відпрацювала свій термін експлуатації. І така ситуація у всіх містах України, на чому неодноразово наголошував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Але грошей у місцевих бюджетах на її заміну немає. Так, за попередніми розрахунками, щоб замінити лише магістральні комунікації Чернігову потрібно не менше 20 млрд грн.



Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини