Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:25:32

Безпеці Чернігова загрожує хаотична забудова

25.06.2018   09:18

Другу добу працівники КП Чернігівводоканал усувають порив водогону по проспекту Миру, 129. І проблема не в складносплетенні комунікацій, а в тому, що на шляху ремонтників постала приватна забудова.

Хто і коли збудував прибудову до будинку та залізобетонний паркан на шляху міського водопроводу діаметром 100 мм, вияснити не в межах компетенції працівників Водоканалу. Але для ремонту водопроводу потрібно зносити паркан, а можливо, і саму прибудову, інакше, мешканці провулку Олени Білевич і надалі залишатимуться без питного водопостачання.

Власниця будинку наголошує, що придбала його у власність у такому вигляді. Тобто, хтось свого часу спокійно узаконив будівлю в охоронних межах водопроводу. Скільки коштувало таке узаконення - важко сказати, а от те, що відновлення водопостачання провулку стане громаді Чернігова "в копієчку" - ми вже бачимо!

Нажаль, такі випадки непоодинокі. В Чернігові чимало приватних домогосподарств порушили охоронні межі водопроводу та каналізації. На каналізаційних колекторах значного діаметру зведено ресторани та гаражі. А як валиться бетонний колектор, мабуть усі бачили на прикладі Прилук та Чернігова.

Безпрецедентний випадок у Чернігівському районі: тут виділили земельну ділянку під приватну забудову прямісінько на магістральному водогоні діаметром 500 мм!

Десь Водоканал встигає відреагувати, а десь навіть і не знає про проблему, як у випадку з будинком по Миру, 129.

Щодо проспекту Миру, 129 - наразі готується демонтаж паркану, але, якщо добратися до місця пориву не вдасться - доведеться приймати більш серйозні рішення.
 
 
КП "Чернігівводоканал"

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини