Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:19:32

Місто викупить для суспільних потреб 3,6 га землі у власників паїв

23.06.2018   12:32

22 червня на пленарному засіданні Чернігівської міської ради затверджено викупну ціну кількох земельних ділянок для суспільних потреб. А саме, для розширення площі діючого міського кладовища «Яцево».

Загалом у власників земельних ділянок (паїв) планується викупити 3 земельні ділянки сільськогосподарського призначення сумарною площею 3,6878 га. Експертну грошову оцінку цих ділянок було проведено приватним підприємством «Десна – Експерт – М» у встановленому законодавством порядку. Відповідно до експертизи орієнтовна викупна ціна становить 130 тис грн за 1 га. Перша ділянка – 1,2226 га – 155 780 грн, друга – 1, 2113 га – 154 340 грн та третя – 1,2539 га – 159 768 грн.

У ході обговорення в депутатській залі було поставлено запитання, чи можливо земельні ділянки для таких суспільних потреб вилучати безкоштовно в судовому порядку. З цього приводу начальник Управління ЖКГ Ярослав Куц пояснив, що відповідно до Конституції України (ст.41) право приватної власності є непорушним.А примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості.

Також окремі депутати висловилися про те, що оціночна вартість за 1 га мала би бути меншою. Проте Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що, на його думку, ціну в 40 доларів за сотку землі, яка знаходиться фактично в місті, завищеною називати необ’єктивно.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.