Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:15:26

Відбулося чергове засідання Коордради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при ОДА

22.06.2018   08:11Агенцiя

20 червня під головуванням заступника голови ОДА Наталії Романової відбулося засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при ОДА.

Про результати дослідження, яке відбувалося у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», повідомила Наталія Дрозд,голова правління громадської організації «Центр «Доброчин»».

Під час згаданого дослідження вивчався стан реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні. Є напрацьовані рекомендації, зокрема розроблено проект Типового положення про регіональну Координаційну раду сприяння розвитку громадянського суспільства. Як зауважила Наталія Дрозд, для більшого розуміння результатів дослідження потрібно ввести більше якісних індикаторів, наприклад історії успіхів.

З основними напрямами правопросвітницького проекту «Я маю право!»учасників засідання ознайомив заступник начальника Головного територіального управління юстиції в області В’ячеслав Хардіков. Загалом реалізація заходівна Чернігівщині відбувається у тісній співпраці з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та іншими структурними підрозділами ОДА.

Обговореноі стан виконання плану заходів на 2018 рік щодо реалізації в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016—2020роки. Зокрема, реалізуються 7 проектів громадських організацій,для виконання яких надається фінансова підтримказ обласного бюджету у рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016—2020 роки «Чернігівська громада».

Крім того, 28 березня на сесії обласної ради затверджено обласну Програму залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів у 2018 році.Кошти на реалізацію програми будуть виділені після внесення змін до обласного бюджету за підсумками І півріччя поточного року.

— Мета, заради якої ми ініціювали цю програму, дуже проста — якісні соціальні послуги для людей, які їх потребують, через ефективне залучення бюджетних коштів. Наша організація готова надавати консультації та залучати необхідну технічну допомогу для того, щоб механізм закупівлі соціальних послуг в нашій області запрацював, — прокоментувала прийняття програми голова правління Благодійної організації «Чернігівське відділення благодійної організації «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»» Анжела Мойсеєнко.

Також президент АГС «Совість»Володимир Демиденкопрезентував напрацювання своєї організації — проект Методичних рекомендацій органам державного управління щодо формування та організації діяльності робочих груп (комісій) з питань розробки стратегії розвитку комплексних і цільових програм та проектів нормативних і регуляторних актів, законів, постанов, регламентів за участю громадськості.

Під час засідання поінформовано присутніх щодо змін в порядку проведення конкурсу проектів ОГС, зокрема спрощено перелік документів, які громадські організації мають додавати до конкурсної пропозиції. Розширено і коло можливих учасників та зменшено обов’язкову частку власного внеску або залучених до реалізації проекту коштів.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.