Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:10:14

Презентувано новий механізм підвищення енергоефективності в багатоквартирних будинках

21.06.2018   08:33Агенцiя

Впровадження енергосервісу в житловому секторі області – тема семінару, який відбувся 20 червня в обласній державній адміністрації.

В обговоренні взяли участь заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, радник Голови Держенергоефективності Олексій Корчміт, директор Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Марсель Рьотіг, керівники профільних підрозділів і установ області, очільники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та інші.

Як повідомила Наталія Романова, аби стимулювати населення до запровадження енергоефективних заходів, на Чернігівщині діє обласна Програма, відповідно до якої фізичним особам, ОСББ і ЖБК компенсується відсоткова ставка «теплих кредитів» за рахунок обласного бюджету. На сьогодні відповідні договори про співробітництво укладені з державними банківськими установами – АБ «Укргазбанк» та АТ «Ощадбанк». Так, на відшкодування відсоткової ставки в обласному бюджеті на поточний рік передбачено мільйон гривень.

Читати також: З обласного бюджету відшкодовуватимуть відсоткові ставки за «теплими кредитами», отриманими в державних банках

Крім того, в обласному центрі діє Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки, в рамках якої на умовах співфінансування проводиться капітальний ремонт багатоквартирних житлових будинків. При цьому 70 % загальної вартості робіт – це кошти міського бюджету, частка співвласників будинків становить 30 %. Цьогоріч на реалізацію зазначеної Програми передбачено 8 мільйонів гривень.

Про нововведення та цьогорічний розподіл фінансування Державної програми «теплих» кредитів учасникам семінару розповів Олексій Корчміт.

Радник Голови Держенергоефективності також ознайомив присутніх з практичними аспектами застосування ЕСКО-механізму – нового інструменту підвищення енргоефективності в багатоквартирних будинках та планами ЕСКО-інвесторів стосовно реалізації цього механізму на Чернігівщині.

Суть концепції енергосервісу полягає в тому, що енергоефективні заходи в будівлях впроваджуються приватними інвесторами – енергосервісними компаніями (ЕСКО), а оплата здійснюється виключно за рахунок досягнутої в результаті цього економії, тобто скорочення витрат на споживання комунальних послуг та енергоносіїв.

– Сподіваюся, що сьогоднішня дискусія та обмін думками і пропозиціями дасть новий поштовх для поширення інформації та впровадження енергозберігаючих заходів населенням Чернігівщини, – підсумувала заступник голови ОДА.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини