Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:07:28

Навчання резервістів "Північна фортеця"

19.06.2018   08:52Агенцiя

Навчання "Північна фортеця" 18 червня почалися на світанку. Колони машин з особовим складом рушили на тактичне поле, де вже були розгорнуті навчальні місця. Досвідчені інструктори приступили до навчання резервістів: за два тижні навчити новоприбулих бійців всьому, що повинен знати справжній воїн - задача не з легких.

Потужна мотивація учасників навчань, помножена на досвід і майстерність інструкторів роблять справжні дива: ще кілька днів тому цивільні люди зараз на очах виростають у справжніх воїнів. Хтось швидко пригадує те, що вмів і знав, хтось за допомогою інструкторів і більш досвідчених товаришів освоює новідля себе вміння й навички. Все як в Армії. З'являється вправність рухів, витривалість, обережність - а мужності та патріотизму їх і вчити не треба, це у нашого народу в крові. навіть ворог вже зрозумів це.

Стрільба з автоматів та кулеметів, кидання гранат, тренування з протидії диверсійним групам, відпрацювання навичків руху в колоні в зоні бойових дій, тренування з тактичної медицини та виживання в умовах, коли ти лишився сам на захопленій ворогом території; відбиття атаки та багато іншого відпрацювали вчора резервісти на тактичному полі. Тренери ділилися з ними досвідом успішних операцій українського війська під час цієї війни; аналізували критичні ситуації та показували, як можна було уникнути небезпеки для себе і своїх товаришів.

Аж до вечора, незважаючи на спеку і втому, резервісти слухали уважно, тренувалися напружено, з великим бажанням. "Звісно, часу на навчання у нас обмаль, підступність нашого ворога відома всім. Тож маємо встигнути взяти все можливе, поки можна, щоб застосувати в реальних діях. 2014 рік не повинен повторитися", - говорять учасники навчань.

Нагадаємо, навчання резервістів "Північна фортеця" почалися 13 червня і триватимуть до 27 червня. Їх проходять майже 4 тисячі чернігівчан у складі бригади територіальної оборони, які призвані захищати рідну Сіверщину - північні кордони України.


Оперативне командування "Північ"

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.