Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:51:50

Митники затримали елітний автомобіль за підозрою у підробці документів

15.06.2018   14:11

У пункті пропуску «Сеньківка» співробітники митниці затримали автомобіль «TOYOTA RAV4 HYBRID», який намагалися вивезти з України за підробленими документами.

За кермом автомобіля знаходився 35-річний наш співвітчизник.
При перетині кордону він скерував автомобіль на смугу спрощеного контролю.

Проте, після аналізу наданих до митного контролю документів, митники запропонували громадянину перемістити автомобіль на смугу «червоного коридору» для проведення поглибленого контролю.

Підозру викликали документи на авто. Перевірку здійснювали з використанням даних «Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів». Першочергово встановили, що бланк доручення на право розпорядження та керування транспортним засобом - фіктивний. Тобто, згідно офіційних даних бланк з таким номером був витрачений набагато раніше дати видачі доручення.  

При подальшій перевірці митники виявили й інші важливі нюанси. За допомогою митних баз даних встановили, що даний автомобіль вже проходив митне оформлення минулого року у Київській митниці ДФС. Це допомогло викрити різниці у номері двигуна. Тобто, викарбуваний на двигуні номер не відповідав серійному номеру, вказаному у документах, та не комплектувався заводом виробником. Ймовірно номер на двигуні «перебитий» з якоюсь протизаконною метою… 

Митниками складено протокол про порушення митних правил (ч.1 ст. 483 Митного кодексу України). Автомобіль, вартість якого за попередньою оцінкою може сягати близько півмільйона гривень, затриманий до рішення суду. 
                               

Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини