Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:34:28

За вбивство сусіда по дачі - 13 років позбавлення волі

11.06.2018   11:58

За принципової позиції прокуратури вироком Прилуцького міськрайонного суду жителя Ніжинського району визнано винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

У судовому засіданні прокурором доведено, що у травні 2017 року обвинувачений, перебуваючи поряд з своїм дачним будинком у с. Омелянів Козелецького району, у ході сварки з сусідом з мотивів раптово виниклих неприязних відносин умисно наніс п’ять-шість ударів руками, ногами та дерев’яною палицею в область голови та шиї. Після втрати свідомості потерпілим, підсудний продовжив вчиняти дії, направлені на позбавлення життя, а саме затягнувши у двір домогосподарства та наніс удар цеглиною в область голови.

Згідно висновку судово-медичної експертизи у ході розтину трупу встановлено внутрішньо-черепну травму: крововиливи, забій головного мозку, переломи кісток склепіння основи черепа тощо.

У подальшому, з метою приховати злочин, обвинувачений перевіз тіло померлого на власному автомобілі до тваринного комплексу та заховав його біля купи сміття.

Врахувавши позицію прокурора щодо суспільної небезпеки злочину, те, що обвинувачений вини у вчиненні злочину не визнав, суд призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.