Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:01:33

Розпочала роботу конференція "Господарська юрисдикція. Виклики сьогодення"

08.06.2018   13:47Агенцiя

У м. Чернігові розпочала роботу конференція "Господарська юрисдикція. Виклики сьогодення", організована Верховним Судом.

8-9 червня представники суддівського врядування та органів державної влади обговорюють виклики, що постали перед судами господарської юрисдикції.

Участь у заході приймають Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Касаційного господарського суду Богдан Львов, Голова Касаційного кримінального суду Станіслав Кравченко, Голова Касаційного адміністративного суду Михайло Смокович, суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Алла Лесько, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, міський голова міста Чернігова Владислав Атрошенко, судді та експерти.

У виступі на конференції Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк зупинився на висвітленні проблем та етапів реформи судової системи, зазначивши, що одним із основних завдань судової реформи є впровадження найкращих світових практик у сфері правосуддя.

Зокрема, як зазначив Голова ВРП, реформа має забезпечити функціонування судової влади, що відповідає суспільним очікуванням щодо незалежного та справедливого суду, а також європейській системі цінностей та стандартів захисту прав людини.

Окрім того, І.Бенедисюк під час виступу окреслив головні інституційні та законодавчі зміни, які відбулися в ході судової реформи, наголосивши, що однією з найбільш актуальних проблем сьогодення є проблема кадрового наповнення судової системи, що пов’язано як із певними проблемами організації системи судоустрою, так і з тим, що протягом 2015-2018 років значна кількість суддів залишила судову систему, подавши заяви про відставку чи звільнення за власним бажанням тощо.

І.Бенедисюк наголосив, що Вища рада правосуддя здійснює всі можливі заходи для вирішення кадрового дефіциту, виконуючи свої повноваження щодо призначення суддів, зокрема застосовуючи процедуру переведення суддів до іншого суду.

У ході заходу планується також обговорення ролі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України як інструменту судової реформи, стандартів безперебійного функціонування судової системи, результатів та очікувань від судової реформи, незалежності суддів як запоруки довіри до суду, сучасного стану реформування системи господарського судочинства, практику розмежування компетенції адміністративних і господарських судів, сучасний стан забезпечення кримінально-правової охорони господарської діяльності в Україні у законодавчому та правозастосовному аспектах.

Учасники також висвітлять інструменти забезпечення єдності судової практики, проблеми втілення судової реформи на місцевому рівні та шляхи їх вирішення, проаналізують практику господарських справа Великої Палати Верховного Суду, співвідношення загальних норм Господарського процесуального Кодексу України та Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» при розгляді справ про банкрутство тощо.

Під час другого дня конференції планується обговорення актуальних питань щодо застосування норм господарського процесуального кодексу України за участю секретарів судових палат, суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду та голів апеляційних і місцевих господарських судів.


Господарський суд Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини