Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:44:31

Відбулося засідання обласної комісії з питань управління водними ресурсами та розвитку водного господарства Чернігівської ОДА

08.06.2018   08:23Агенцiя

7 червня в приміщенні Деснянського БУВР відбулося засідання обласної комісії з питань управління водними ресурсами та розвитку водного господарства Чернігівської облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Юлії Свириденко.

Участь у роботі комісії взяли представники Державної екологічної інспекції України в Чернігівській області, Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА, управління Держгеокадастру у Чернігівській області.

На засіданні були розглянуті такі питання:
1. Наближення водного законодавства України до європейських норм та вимог. Басейновий принцип управління водними ресурсами та розроблення плану управління річковим басейном.
2. Щодо формування Басейнової ради річки Десна
3. Щодо впровадження Дня Десни 8 вересня 2018 року.

По першому питанню доповів заступник начальника Деснянського БУВР. В. Потапенко. Він зазначив, що на сьогодні вже зроблено ряд кроків у напрямку наближення українського водного законодавства до європейського. Так, внесено суттєві зміни до Водного кодексу України, зокрема доповнено водогосподарську термінологію, визначено формування басейнового принципу управління, гідрографічного і водогосподарського районування, тощо. Розроблено та прийнято більше 10 нормативних документів з питань управління водними ресурсами, які наближують законодавство України до європейських норм та вимог.
За інформацією начальника управління Наталья Грудницкая передбачається створення басейнових рад, які будуть мати консультативно-дорадчий статус. Завдяки цим радам будуть реально узгоджуватися інтереси органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій у галузі водних ресурсів у межах річкового басейну.

Склад басейнових рад, відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів від 26.01.2017 №23 «Про затвердження Типового положення про басейнові ради», формується з представників заінтересованих сторін, що здійснюють свою діяльність у межах річкового басейну.

Також було винесено на обговорення пропозиції стосовно започаткувати щорічно 8 вересня Дня Десни, оскільки р. Десна є однією із головних приток річки Дніпро, а водні ресурси басейну відіграють важливу соціальну, культурну та екологічну роль у розвитку Чернігівської та Сумської областей.

Вирішено створити робочу групу по організації проведення Дня Десни.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини