Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:20:15

Припинено діяльність злочинної групи, яка організувала масштабну схему по ввезенню в Україну імпортних автомобілів і сільгосптехніки

06.06.2018   18:30Агенцiя

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України та операції «Рубіж-2018» було виявлено та ліквідовано центр мінімізації митних платежів, який за рахунок використання підконтрольних підприємств (в т.ч. підприємств-нерезидентів) надавав компаніям реального сектору економіки, які зареєстровані в Житомирській, Київській, Чернігівській областях та інших регіонах України, а також фізичним особам послуги з мінімізації податків і митних платежів при митному оформленні в режимі «імпорт» транспортних засобів.

Вже встановлено, що протягом 2016-2018 років учасниками схеми вносилися недостовірні відомості про фактичну вартість транспортних засобів, в інвойсах, які подавалися до митниць, вона вказувалася нижче в 2 - 2,5 рази, ніж реальна ринкова. Зловмисниками використовувалися реквізити підприємств імпортерів, підконтрольних підприємств-нерезидентів та експертні висновки підконтрольного суб'єкта оціночної діяльності, що дозволяло мінімізувати митні платежі і легалізувати транспортні засоби на митній території України.

Протягом 2016-2018 років загальна кількість імпортованих за такою схемою транспортних засобів склала близько 3,7 тис. одиниць митною вартістю понад 740 млн. грн. Орієнтовна сума завданих державі збитків становить більше 250 млн. грн.

Було проведено 12 санкціонованих обшуків, за результатами яких виявлено та вилучено готівкові кошти в еквіваленті 16,4 млн. грн. (420,8 тис. доларів США; 175,7 тис. Євро, 31,6 тис. грн); сідельний тягач «DAF» і 2 кузовні напівпричепи орієнтовною вартістю 1, 8 млн. грн, 384 транзитних автомобільних номерних знаків, 7 печаток і штампів підконтрольних підприємств, чекові книжки та банківські картки, документи та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність.


Прес-служба Державної фіскальної служби України

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини