Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:20:00

На "Бюджет участі" цього року подана рекордна кількість проектів

02.06.2018   09:21

31 травня о 23:59 на інтернет-платформі «Громадський проект Чернігів» завершився цьогорічний прийом проектів Бюджету участі. Він тривав з 15 квітня по 31 травня.

Отже, цього року зареєстровано 105 проектів і це більше ніж будь-коли раніше.

Найбільше проектів (17) подано в розділі «Благоустрій».

Наступний етап після подання проектів – їх перевірка фахівцями на предмет можливості реалізації та на відповідність вимогам Положення про Громадський бюджет.  У цей же час автори проектів ще можуть доопрацьовувати їх, якщо робочою групою це буде визнано за потрібне.

Далі, з 15 вересня по 30 вересня, відбудеться загальноміське голосування для вибору проектів–переможців. У ньому зможуть взяти участь усі чернігівці, яким виповнилося 16 років.

Проекти, за які проголосує найбільше людей, наступного року будуть реалізовані за кошти громади міста.

Положенням про Громадський бюджет визначено, що на реалізацію пропозицій (проектів) чернігівців, поданих на наступний рік, передбачається 1% планових власних надходжень бюджету м. Чернігова на рік поточний. Отже загальний обсяг коштів, які розподілятимуться на втілення проектів Бюджету участі, які чернігівці обиратимуть при голосуванні цього року – 14,37 млн грн.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.