Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:25:11

"Єдина Родина Чернігівщини" у Ніжині

29.05.2018   08:37

26 травня Ніжин приймав сім’ї загиблих учасників АТО з усієї Чернігівської області (ГО «Єдина Родина Чернігівщини»).

Єдина Родина Чернігівщини - має на меті соціальну та моральну підтримку родин загиблих воїнів АТО. Це одна велика сім'я. Мета організації – об'єднати і згуртувати сім'ї загиблих, підтримка один одного, відновлення контакту в сім'ї, поліпшення якості спілкування і взаєморозуміння. Ніхто не забутий.

Захід розпочався мітингом-реквієм, біля пам’ятного знаку «Герої не вмирають», де настоятель Собору Всіх Святих Сергій Чечин провів поминальну літію за загиблими воїнами АТО. Потому була оголошена хвилина мовчання в знак  вшанування пам'яті героїв, які загинули, захищаючи Україну в Луганській та Донецькій областях.

Далі відбувся перехід учасників заходу до міського будинку культури, де пройшла оглядова виставка – екскурсія,  яку провів голова ГО «Єдина Родина Чернігівщини» Микола Шанський «Сіверщина. Блокпост Пам'яті». Анатолій Лінник відзначив, глибокий патріотично-виховний зміст виставки та високий рівень її підготовки і побажав, щоб ця експозиція повною мірою виконувала своє призначення, зберігала пам’ять про полеглих героїв для майбутніх поколінь, але щоб вона не мала продовження, і до неї ніколи більше не додавались нові експонати – не гинули наші бійці та якнайшвидше настав мир на нашій землі. Також міський голова висловив глибоку шану членам сімей загиблих та, користуючись нагодою, привітав одну із жінок, Віру Бондаренко, з днем народження, адже життя триває і ми повинні дбати один про одного та про розквіт рідного краю і пам’ятати про тих, кому завдячуємо мирним життям. Воїни АТО загинули для того, щоб наші діти зростали  у повноцінних сім’ях, у злагоді та любові, й ніколи не чули пострілів бойової зброї.

Голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський продемонстрував присутнім оглядовий кіносюжет про діяльність організації та вручив Анатолію Валерійовичу лист подяки – за активну життєву позицію, підтримку сімей героїв, патріотичне виховання дітей та молоді, а також подарував міському голові ікону Богоматері Дегтярівської, Заступниці від ворожих сил, Спасительниці від скорботи, Покровительниці землеробів -  адже Ніжинська земля завжди славилась своїми трударями, що вміють вирощувати добрі врожаї.

Голова відокремленого підрозділу «Єдиної родини Чернінгівщини» Вікторія Лупікс вручила листи подяки за підтримку сімей загиблих учасників АТО міському голові Анатолію Ліннику, голові Ніжинської райдержадміністрації  Вячеславу Івашину, військовому комісару Володимиру Якущенку, депутату міської ради Олександру Шалаю, голові ліги-клубу «Ділові жінки» Тамарі Стратілат, голові громадської організації воїнів-афганців Миколі Ступаку, настоятелю Всіхсвятського храму Сергію Чечину, голові ГО «Єдина родина Чернігівщини» Миколі Шанському  та іншим.

Перед запрошеними виступили з концертом кращі дитячі художні колективи міста. По закінченні концерту глядачі могли вільно поспілкуватися, поділитися новинами, обговорити проблемні питання, намітити плани подальшої спільної діяльності тощо.

А далі у програмі заходу були оглядові екскурсії центром міста, знайомство з його історичними пам'ятниками. Малечу, що приїхала разом із мамами та бабусями, пригостили смачним обідом у  кафе «Автограф», де колектив Будинку дітей та юнацтва розважив дітвору веселою конкурсно-ігровою програмою. Потім діти побували на екскурсії у відділі «Природа Приостер'я» Ніжинського краєзнавчого музею, куди їх у супроводі соціальних працівників організовано доправили міським пасажирським транспортом.

Ознайомившись з видатними місцями центру Ніжина, гості вирушили до Спеціального авіаційного загону, на вул. Космонавтів.  Тут на них чекав обід, а після нього для дітей та бажаючих дорослих - екскурсія на аеродром, куди з великою цікавістю щоліта, на початку канікул, їздять на екскурсії ніжинські школярі. Адже далеко не кожному, навіть дорослому, за життя вдається побувати в кабіні пілотів і потриматися за  кермо справжнього літака – як це мали змогу  зробити наші маленькі й дорослі гості.

Отже, програма святкової зустрічі сімей загиблих учасників АТО «Єдина родина Чернігівщини» була насиченою й цікавою. Гості вирушали до своїх домівок, сповнені нових приємних вражень, висловлюючи вдячність організаторам заходу. А підготували його спільними зусиллями Ніжинська міська рада, її виконавчий комітет, Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ГО «Єдина родина Чернігівщини», управління культури Ніжинської міської ради, Управління освіти ніжинської міської ради, відділ у справах сім’ї та молоді, В/Ч А-3160, Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України, рада підприємців при Ніжинській міській раді.


За матеріалами НМЦСССДМ

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.