Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:21:04

Обачність та обережність при виборі контрагентів не завадить

26.05.2018   08:57Агенцiя

Як розповіли в Управлінні аудиту Головного управління ДФС у Чернігівській області, за результатами моніторингу діяльності одного з підприємств реального сектору економіки встановлено формування податкового кредиту від підприємства з ознаками «фіктивності».

Так, Підприємство-замовник, що виробляє електрообладнання, здійснюючи пошук складових для термінового виконання замовлення, придбало їх у Підприємства - постачальника, яке створено невстановленими особами.

Зокрема, громадянин, який зазначений в реєстраційних документах Підприємства - постачальника як засновник та директор, виявився непричетним до створення цього підприємства та ведення останнім будь-якої господарської діяльності, не замовляв печатки, не отримував ключі електронного цифрового підпису.
   
Враховуючи наявну доказову базу, яка свідчить про нереальність здійсненої операції, податківцями проведено документальну перевірку.
Під час перевірки встановлено відсутність укладеного договору постачання  між вказаними підприємствами. Слід зазначити, що у відповідності до вимог Господарського Кодексу України умови про предмет у господарському договорі повинні визначати вимоги до якості продукції, з додержанням умов, що забезпечують захист інтересів кінцевих споживачів товарів.

Підприємством-замовником не враховано те, що у разі відсутності укладеного договору зазначені та інші норми законодавства не дають можливості відповідальним службовим особам «замовника» бути обізнаними про ділову репутацію на ринку відповідних товарів та про дійсне джерело походження товарів, що купуються у «постачальника» для їх подальшої реалізації, чи в якості сировини для виробництва готової  продукції.

Отже, Підприємством–замовником не дотримано принципу обачності та обережності при виборі контрагентів.

За результатами проведеної перевірки підприємству реального сектору економіки донараховано близько 200 тисяч гривень податку на додану вартість.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини