Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:09:58

До платників податків сфери обігу підакцизних товарів застосовано штрафних санкцій на понад 400 тисяч гривень

21.05.2018   10:23Агенцiя

Фахівцями управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернігівській області протягом січня - травня поточного року проведено 39 перевірок суб'єктів господарювання, які займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За результатами таких перевірок виявлено 37 фактів порушень законодавства та застосовано штрафних санкцій на суму 443,8 тис грн.
         
За словами заступника начальника управління - начальника відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Головного управління ДФС у Чернігівській області Миколи Любочкіна, найбільш розповсюджене порушення законодавства серед перевірених платників податків - це здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої (законодавством передбачено застосування  штрафних санкцій у розмірі від 10 тис грн).
        
Також мають місце і таки порушення законодавства, як торгівля алкогольними напоями маркованими підробленими марками акцизного податку; торгівля тютюновими виробами за цінами вищими за встановлені максимальні; торгівля алкогольними напоями без наявності ліцензії; торгівлі алкогольними напоями на розлив для споживання на місцях, що не мають статусу закладів громадського харчування; роздрібна торгівля тютюновими виробами без наявності ліцензії; роздрібна торгівля алкогольними напоями із застосуванням реєстратора розрахункових операцій, не зазначеного в ліцензії; подання звітності до органів виконавчої влади, що містять недостовірні відомості.
        
Крім того, в поточному році анульовано 10 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на підставі порушення суб’єктами господарювання вимог ст. 15-3 Закону України  від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» із змінами, а саме продаж алкогольних напоїв особі, яка не досягла 18 років.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини