Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:35:11

Товариство Червоного Хреста України відзначає 100-річний ювілей

17.05.2018   09:14Агенцiя

16 травня у конференц-залі обласної ради відбулося урочисте засідання з нагоди 100 – річчя утворення Товариства Червоного Хреста України.

Привітали членів і ветеранів організації з ювілеєм та вручили почесні відзнаки кращим її представникам перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова, заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Алла Здор, заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Інна Снегерьова, голова Гомельської обласної організації Білоруського Товариства Червоного Хреста, депутат Гомельської обласної ради Алла Смоляк та інші.

У заході також взяли участь голови міських, міськрайонних та районних організацій Товариства Червоного Хреста області, члени загону швидкого реагування, волонтери ...

Як було відзначено, 18 квітня 2018 року Товариство Червоного Хреста України – найпотужніша в нашій державі гуманітарна організація – відзначає сторічний ювілей своєї діяльності. Саме стільки часу ця громадська фундація надає всебічну допомогу та підтримку найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні благодійні проекти Товариства. На відміну від усіх інших благодійних інституцій, організація Червоного Хреста має особливий мандат, володіючи гуманітарною ініціативою як повноважний член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та здійснючи свою діяльність на підставі законів України «Про Товариство Червоного Хреста України» та «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала в Україні».

Валентин Мельничук, звертаючись до присутніх, зазначив, що робити добро, йти на допомогу людям в мирний і, особливо, у військовий час – висока, почесна і дуже відважна місія.

Ці слова якнайкраще характеризують всіх нинішніх представників та ветеранів Українського Товариства Червоного Хреста, які виконували і ось уже сто років виконують цю вкрай потрібну суспільству працю.

За словами першого заступника голови обласної ради, активісти Червоного Хреста – це люди, що йдуть в цю милосердну організацію за покликом душі, серця та власної мужності і які завжди готові підставити плече допомоги не лише осиротілим дітям, внутрішньо переміщеним особам, громадянам, постраждалим під час надзвичайних ситуацій, але й пораненим бійцям та полоненим на сході України.

Представники Червоного Хреста за власної ініціативи безкорисно виконують одну із головних Біблейських заповідей: «Допоможи ближньому своєму», - відзначив Валентин Мельничук.

Від обласної ради, її депутатського корпусу керівник з нагоди свята учасникам заходу побажав миру, добробуту, злагоди і міцного здоров'я.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у соціальний захист громадян та з нагоди 100-річчя утворення Товариства Червоного Хреста України Валентин Мельничук вручив почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками голові Чернігівської міської організації Товариства Червоного Хреста Тамарі Бойко, головному бухгалтеру Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Наталії Храпач та провідному спеціалісту обласної організації Товариства Червоного Хреста України Людмилі Горячій.

На урочистостях також було презентовано пам'ятну монету номіналом в 5 гривень «100 років Товариству Червоного Хреста України», яку випустив Національний банк України. Монета присвячена ювілейній даті утворення Товариства Червоного Хреста, яке засноване з ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста міста Києва. З тих пір Товариство розвиває волонтерський рух, поширює знання про міжнародне гуманітарне право, вчить населення навичкам надання першої медичної допомоги.

Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України об'єднує людей, чиї серця відкриті для співчуття і горя ближнього. Девізом їхньої праці є прості, але такі необхідні слова: «Творімо милосердя разом!». Організатори свята висловили вдячність тим, хто підтримує в цій діяльності і творить милосердя разом з Товариством, зокрема, всім медичним працівникам Чернігівської області, підприємцям, меценатам, волонтерам та всім небайдужим громадянам.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини