Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:00:53

Чернігівський міський голова зустрівся з ветеранами Другої світової війни та ветеранським активом міста

10.05.2018   07:16

9 травня в Чернігівській міській раді відбулася традиційна урочиста зустріч керівництва міста з ветеранами Другої світової війни та активістами ветеранських організацій.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко урочисто привітав ветеранів війни з Днем Перемоги.
- У нашому місті завжди відзначатиметься День Перемоги. Від свого покоління та від своїх внуків я хочу низько вклонитися Вам за Ваш подвиг, військовий та життєвий, - сказав міський голова.

Він підкреслив, що сенс усіх жертв під час війни полягає тільки у відродженні України, у її успішному майбутньому. Адже, якщо країна буде гинути, то втрачається будь-який сенс усіх жертв наших предків, які захищали свою Батьківщину ціною власного життя. І про це треба завжди говорити під час розмов з молодим поколінням, з учнями та студентами  міста. А врятувати країну сьогодні може лише важка праця заради її майбутнього.

За вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
– ДІДОВЕЦЬ Василь Леонтійович, голова ветеранської організації ветеранів учбового полку залізничних військ;
– ЛУЦЕНКО Антоніна Степанівна, ветеран праці;
– ОНИЩЕНКО Іван Омельянович, учасник бойових дій;
– СІГАЧОВ Олександр Анатолійович, член президії Деснянської районної організації ветеранів, дитя війни.

Голова міської організації ветеранів Ірина Четвертак, вітаючи присутніх з Днем Перемоги, сказала: «Як не буде віддалятися від нас ця дата і змінюватися підходи до цього дня, для нас він залишається Днем Великої Перемоги». Вона відзначила також подвиг працівників тилу по відродженню міста й усієї країни з руїн.

Під час зустрічі також говорилося про те, що нині багато молодих людей, у тому числі й наших земляків, боронять українську державу від нової агресії. І ветерани ІІ світової війни завжди є яскравим взірцем мужності та патріотизму для них, справжньою легендою на віки.

Для ветеранів з нагоди Дня Перемоги відбувся святковий концерт.


Довідково:
У Чернігові вже, на жаль, не залишилося ветеранів, які визволяли місто, та тих, кому було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.
Серед загальної кількості ветеранів – 249 учасників бойових дій 1941-1945 рр, 20 – колишніх партизан і підпільників.
Усього в Чернігові учасників війни, людей, які пережили війну – 1962 чол., зі статусом «Діти війни» - 5439 чол.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.