Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:32:30

Прокурором доведено винуватість

08.05.2018   07:40

Прокуратурою у суді доведено винуватість жителя Бахмацького району, який знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, за відсутності посвідчення водія категорії «В», вчинив дорожньо-транспортну пригоду та залишив потерпілу у небезпеці, чим вчинив злочини, передбачені ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього рух, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження особи) та ч. 1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці).

Установлено, що обвинувачений, керуючи автомобілем «Москвич 412» у населеному пункті Бахмацького району у зв’язку із відсутністю навичок у керуванні транспортним засобом, здійснив наїзд на пішохода.
   
У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, крововиливів, перелому кісток, які у своєму комплексі відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.
   
Здійснивши наїзд на жінку, обвинувачений поставив потерпілу в небезпечний для життя стан, водночас транспортний засіб не зупинив, на місці пригоди не залишився, а постраждалій першу медичну допомогу не надав та з місця пригоди зник.   
   
Судом, із застосуванням ст. 70 КК України, обвинуваченому призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Також судом частково задоволено цивільний позов потерпілої та стягнуто 63 тис. грн. матеріальної та моральної шкоди, повністю задоволено позов прокурора про стягнення 9 тис. грн. на відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої від злочину особи. Додатково з обвинуваченого стягнуто 4 тис. грн. витрат, пов’язаних з оплатою правової допомоги та 2,5 тис. грн. – відшкодування процесуальних витрат. 


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини