Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:25:31

Колишньому працівнику Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ЧОДА повідомлено про підозру у службовій недбалості

05.05.2018   11:01Агенцiя

Наразі тривають необхідні слідчі та процесуальні дії.

У кримінальному провадженні, яке розслідується слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області під процесуальним керівництвом прокуратури області, 27.04.2018 повідомлено про підозру колишньому головному спеціалісту відділу Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації, який, будучи службовою особою та здійснюючі організаційно-розпорядчі функції, у 2016 році неналежно виконуючи свої службові обов’язки не здійснив належний технічний нагляд при виконанні будівельних робіт за бюджетні кошти.
   
Зокрема, маючи обов’язки з прийому обсягу виконаних робіт, контролю їх якості і вартості при реконструкції фасаду районного Будинку культури із заміною покрівлі даху та благоустроєм прилеглої території у м. Бахмач службовою особою підписано акти приймання виконаних будівельних робіт, у яких зазначено недостовірні відомості щодо обсягу виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів на 2,4 млн. грн.
   
У подальшому на підставі підписаних посадовцем актів відділом культури і туризму Бахмацької райдержадміністрації на рахунки приватного господарюючого суб’єкта перераховані бюджетні кошти за роботи, які не виконані та за матеріали, які не використані. 
   
Дії  службової особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки), за якою передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини