Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:59:31

У Чернігові відзначили День прикордонника

05.05.2018   09:17Агенцiя

4 травня ветерани та військовослужбовці Чернігівського прикордонного загону відзначили своє професійне свято.

Урочистий захід відбувся в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка.

Привітали учасників зібрання з Днем прикордонника та вручили почесні відзнаки голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, керівники оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України та Чернігівського прикордонного загону, старший військовий капелан Оперативного Командування «Північ», настоятель церкви Михайла та Федора Отець Олег Сіренко.

Від імені обласної ради Валентин Мельничук висловив вдячність всім, хто нині сумлінно і самовіддано виконує почесний конституційний обов'язок, забезпечуючи недоторканність рубежів нашої держави.

За багаторічну працю та високий професіоналізм Валентин Мельничук вручив почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками начальнику 1-го відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Добрянка» Чернігівського прикордонного загону, капітану Юлії Городнюк, старшому техніку-начальнику групи з ремонту техніки відділення автомобільного та бронетанкового забезпечення інженерно-технічного відділу Чернігівського прикордонного загону, старшому прапорщику Вадиму Михайленку та начальнику відділення зв'язку відділу прикордонної служби «Гірськ» Чернігівського прикордонного загону, старшому прапорщику Сергію Хоменку.

Від імені Чернігівського міського голови, міської ради та виконкому учасників зібрання привітав заступник Олександр Ломако:
- Ми, живучи в нашому місті, яке розташоване всього за декілька десятків кілометрів від кордону - відчуваємо себе безпеці. І це - також завдяки професіоналізму та патріотизму прикордонників, - зазначив він.  - Ви є обличчям нашої країни: адже кожен іноземець, коли потрапляє будь-яким способом до України, в першу чергу зустрічає прикордонника. Хотілося б, щоб це були тільки добрі зустрічі, з гарним настроєм та посмішкою.  Бажаю вам, вашим сім’я добра, здоров’я та благополуччя.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за сумлінну службу в ім’я незалежної України Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
– старшина ТАБУНЩИК Сергій Вікторович, інспектор прикордонної служби 2-ої категорії – кулеметник відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Деревини» Чернігівського прикордонного загону;
– старший сержант МИХАЙЛЕНКО Олег Михайлович, старшина – начальник відділення логістики відділу прикордонної служби «Задеріївка» Чернігівського прикордонного загону.

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:
– підполковнику СИМОНЕНКУ Тарасу Вікторовичу, начальнику відділу зв’язку, автоматизації та захисту інформації штабу Чернігівського прикордонного загону;
– старшому прапорщику КУХАРЕНКУ Олександру Миколайовичу, начальнику відділення дільничних інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Гірськ» Чернігівського прикордонного загону;
– прапорщику СТАРОВОЙТОВУ Володимиру Івановичу, інспектору прикордонної служби 2-ої категорії – снайперу 4-го відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Добрянка» Чернігівського прикордонного загону.


Довідково:

В Україні День прикордонника з цього року має іншу дату. Відповідний указ підписав президент 27 квітня 2018 року. Згідно з ним свято, яке раніше відзначали за радянською традицією 28 травня, перенесли на 30 квітня.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.