Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:27:46

Перші проекти Бюджету участі на 2019 рік вже зареєстровані

03.05.2018   09:23

На інтернет-платформі «Громадський бюджет Чернігів» вже зареєстровані перші проекти Бюджету участі на 2019 рік. Їх поки що три: один – серед малих проектів (вартістю до 300 тисяч грн), два інших – великі (вартістю до 1,5 млн грн).

Два проекти належать до категорії: «об’єкти комунальної власності територіальної громади м. Чернігова», один – до категорії «освіта». Детально ознайомитися з цими проектами ще неможливо, бо на цей час вони знаходяться на модерації.

За правилами цього року подання проектів обов’язково треба робити спочатку в електронному вигляді шляхом заповнення електронної заявки в системі «Громадський проект» https://chernihiv.pb.org.ua/. 

Після успішної реєстрації та внесення необхідної інформації про проект його друкований варіант потрібно надати до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 14.00. Телефон для додаткових консультацій (04622) 4-00-45.

Після цього пропозиції громадян перевірятимуться фахівцями профільних структурних підрозділів міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект впродовж року). Потім вони будуть направлені на загальноміське голосування, яке проводитиметься восени.

Цьогорічним головним нововведенням є те, що голосування за запропоновані проекти буде тільки електронним. Минулого року цим способом скористалися 70% з тих, хто проголосував. Крім того, тепер кожному дозволено голосувати сумарно за 6 проектів: за 3 малих і 3 великих.

Нагадуємо, прийом проектів в рамках Програми реалізації громадського бюджету (Бюджету участі) на 2019 рік розпочався з 15 квітня і триватиме до 31 травня включно. Бюджет участі надає можливість жителям міста Чернігова вирішити важливі, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону або, навіть, всього міста.

Громадський бюджет втілюється в нашому місті четвертий рік поспіль і має на меті залучення громади до розподілу частини коштів міського бюджету.

Положенням про Громадський бюджет визначено, що на реалізацію пропозицій (проектів) чернігівців, поданих на наступний рік, передбачається 1% власних надходжень міського бюджету м. Чернігова попереднього року. Загальний обсяг коштів, що розподілятимуться на втілення проектів Бюджету участі, які оберуть під час голосування цього року – 14,3 млн грн.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини